Spitalul Judetean Zalau a revenit la numarul de angajati de acum trei ani

Magazin Salajean 4 octombrie 2010 0

Spitalul Judetean Zalau a revenit la numarul de angajati de acum trei ani

Sectia Oncologie a Spitalului Judetean de Urgenta Zalau functioneaza, incepand de la finele saptamanii trecute, in cladirea principala a celei mai mari unitati sanitare din Salaj, a anuntat, vineri, managerul Ioan Muresan, in cadrul unei intalniri pe care a avut-o cu oficialitatile si cu angajatii, cu ocazia implinirii de catre institutie a 32 de ani de activitate. Ne bucuram ca am reusit sa mutam Sectia Oncologie din spatiul impropriu in care a functionat atatia ani, a precizat managerul.

Cu aceeasi ocazie, Muresan le-a vorbit celor prezenti despre principalele realizari si nerealizari ale spitalului, inregistrate in perioada scursa de la ultima aniversare: Unitatea numara, in prezent, 1.067 de salariati, fapt ce ne situeaza la nivelul lui 2007, dinainte sa devenim Spital Judetean. In ultimul an, din intitutie au plecat 76 de angajati, o treime dintre acestia fiind personal mediu sanitar, iar 11, medici. In paralel, s-au facut 17 angajari, insa, chiar si asa, insuficienta personalului continua sa reprezinte o problema importanta pentru spital. Recent, au fost deblocate 10 posturi, iar alte sase sunt la dispozitia Consiliului Judetean Salaj. Speram ca prin scoaterea la concurs a posturilor in cauza – candva in luna noiembrie – sa rezolvam cat de cat situatia lipsei de personal, a explicat managerul.

La nivelul unitatii medicale lucreaza, in prezent, 119 medici, 31 de cadre cu studii superioare, 519 posturi de personal mediu sanitar, 268 posturi de personal auxiliar sanitar, 67 lucratori TESA si 97 de muncitori. Ne numaram printre putinele spitale judetene din tara care au un ICM (indice de complexitate a cazurilor) de 1,2508, ceea ce inseamna ca ne confruntam cu cazuri destul de grave si de complexe, a precizat Muresan. El a facut referiri si la problema finantarii serviciilor medicale de catre Casa de Asigurari de Sanatate, sumele alocate in acest fel fiind tot mai mici: Speram ca factorii centrali sa gaseasca solutii pentru a acoperi cheltuielile cu serviciile medicale si sa evitam sa mai ajungem in situatia de a avea arierate.

La ceas aniversar, managerul spitalului a tinut sa ceara scuze in mod public pentru unele neajunsuri, de la acei pacienti pentru care personalul medical nu a facut tot ce ii statea in putinta. Nu suntem perfecti, a mai spus Ioan Muresan.

La randul sau, Tiberiu Marc, presedintele Consiliului Judetean Salaj, a precizat ca din noua postura, cea de administrator al unitatii medicale, institutia pe care o conduce se va implica tot mai serios in activitatea spitalului: In acest an ne vom implica mai putin vizibil, intrucat bugetul judetului era construit la momentul preluarii spitalului. De la anul, insa, vom actiona mai serios, astfel ca personalul va fi reevaluat si vom declansa procedura de acreditare. Masurile de acest fel urmaresc imbunatatirea sistemului si nu se vor a fi niste elemente de agresiune.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »