Spitalul Judetean si-a facut program de sarbatori

Magazin Salajean 23 decembrie 2009 0

Spitalul Judetean si-a facut program de sarbatori

Cea mai mare unitate medicala din Salaj, Spitalul Judetean de Urgenta Zalau, incepe sa se pregateasca pentru perioada sarbatorilor de iarna. Daca o parte dintre sectiile Spitalului asteapta mai multi pacienti decat de obicei, altele isi vor inchide portile pentru o perioada de timp. Astfel, ambulatoriul de specialitate si sectiile de gastroenterologie si reumatologie vor fi inchise in perioada 28 decembrie – 3 ianuarie 2010. Si sectia de oncologie va fi inchisa in perioada 25 decembrie – 3 ianuarie.

Activitatea din cadrul laboratorului de analize medicale din acelasi Spital este deja intrerupta din data de 21 decembrie, urmand ca majoritatea personalului medical sa revina la serviciu in data de 3 ianuarie. Conducerea Spitalului face precizarea ca, in perioada amintita, activitatea laboratorului va fi asigurata de doar o patrime din personal, urmand a fi prelevate analize doar persoanelor spitalizate si urgentelor medicale.

In acelasi timp, medicii se asteapta la o crestere a numarului de pacienti care vor ajunge in Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) a spitalului. Din cauza ca medicii de familie si policlinicile nu vor lucra pe durata sarbatorilor, cei mai multi dintre pacienti vor ajunge, in aceasta perioada, in UPU.

De altfel, majoritatea spitalelor salajene isi vor restrange activitatea in perioada sarbatorilor, asigurand, in special, urgentele medicale. Pacientii care pot fi amanati, vor fi programati pentru inceputul anului 2010.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »