Spitalul Cehu Silvaniei, singurul care nu vrea finantare prin POR

Magazin Salajean 7 februarie 2008 0

Spitalul Cehu Silvaniei, singurul care nu vrea finantare prin PORTiberiu Marc, presedintele Consiliului Judetean Salaj, a acuzat ieri conducerea Spitalului Orasenesc Cehu Silvaniei ca este singura din judet care s-a aratat dezinteresata de finantarile ce pot fi accesate prin Programul Operational Regional (POR). Tiberiu Marc a facut declaratia exact in cadrul lansarii, la nivel regional, a noii scheme de finantare prin POR, actiune ce apartine Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord – Vest. Mai exact, prin POR se pot accesa finantari de pana la 85 de milioane de lei, de catre unitatile spitalicesti din Simleu Silvaniei, Cehu Silvaniei, Jibou si Crasna, precum si de catre Spitalul Judetean, toate acestea putand primi sprijin financiar pentru modernizarea ambulatoriilor de sanatate.Toate spitalele din cele cinci localitati salajene s-au artatat interesate de finantarile prin POR, mai putin Spitalul Cehu Silvaniei, a spus Tiberiu Marc.

Aceasta a insistat ca finantarile respective ar trebui sa fie in atentia managerilor de spitale in contextul in care calitatea serviciilor din Salaj trebuie imbunatatita.

Se pot depune proiecte cu valori de minim 700.000 de lei si pana la 85 de milioane de lei, pentru modernizarea spatiilor din ambulatorii si pentru doatarea lor. Pot aplica pentru aceste proiecte autoritatile judetene si locale, daca acestea au in administrare imobilul subiect al cererii de finantare, a spus presedintele CJ Salaj.

Pentru Spitalul Orasenesc Cehu Silvaniei, proiectele ar putea fi depuse de conducerea lui, dar si de Primaria Cehu Silvaniei, insa, pana in acest moment, nici una din aceste parti nu a solicitat nici un fel de informatie cu privire la POR.

De cealalta parte, Liliana Pop, managerul Spitalului Orasenesc Cehu Silvaniei, ne-a declarat ca faptul ca nu a luat parte la intalnirea de ieri nu inseamna dezinteres fata de noi finantari si investitii. Atata doar, a spus managerul, ca spitalul are aprobat de ASP Salaj un ambulatoriu cu patru sectii – Chirurgie, Obstretrica-Ginecologie, Pediatrie si Interne, pentru care dotarile sunt la standardul anului 2003. Problema la acest spital tine, insa, de lipsa acuta de medici. Exista dotari suficiente pentru cati medici avem, dar acestia nu sunt suficienti. Este foarte greu sa aducem cadre medicale si sa le pastram, cu toate ca am incercat acest lucru. Daca am face investitii si am avea spatii noi, moderne, dar nu am avea medici care sa le utilizeze, acest lucru nu ar fi privit apoi cu repros?, a spus Liliana Pop.

Potrivit acesteia, conducerea Spitalului Orasenesc Cehu Silvaniei va incerca sa gaseasca rezidenti pe care sa ii aduca in unitate. Am vazut ca Spitalul Judetean a reusit sa gaseasca rezidenti si vrem sa facem si noi asta. Numai ca, va fi greu, din cauza ca noi nu avem locuinte de serviciu pe care sa le putem pune la dispozitia acestor medici. Si Primaria Cehu Silvaniei ar vrea sa ne ajute sa aducem medici in oras, dar nici ea nu are, din pacate, locuinte de serviciu, a conchis Liliana Pop.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »