Spitalele vor trece la primarii

Magazin Salajean 25 februarie 2009 0

Spitalele vor trece la primariiPentru a duce pana la capat descentralizarea in sistemul de Sanatate, autoritatile centrale vor sa treaca spitalale orasenesti in administrarea primariilor. Bazele acestui proiect au fost puse inca din 2008, cand fostul ministru al Sanatatii, Eugen Nicolaescu, anunta ca sunt vizate in prima faza unitatile sanitare cu paturi din capitala. Zilele trecute, proiectul-pilot a trecut de Senat, urmand sa fie supus atentiei Camerei Deputatilor si vizeaza atat capitala, cat si spitalele din Oradea, cu exceptia celor de urgenta.

Mai exact, este prevazuta transferarea catre autoritatile publice locale a managementului asistentei medicale acordate in unele unitati sanitare cu paturi din urmatoarele categorii: centre de sanatate, spitale comunale, orasenesti si municipale si unitati sanitare cu paturi. Dupa ce proiectul va fi experimentat timp de un an in cele doua orase sus amintite, se va evalua eficienta lui si, daca rezultatul va fi considerat bun, proiectul va fi extins la nivelul intregii tari.

Astfel, consiliile locale vor prelua atributiile privind managementul asistentei medicale, aprobarea propunerilor privind modifica-rea structurii organizatorice, reorganizarea, restructurarea, schimbarea sediului – dar cu avizul conform al Ministerului Sanatatii si cu controlul modului de utilizare a fondurilor alocate spitalelor publice. Purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Salaj, Mihai Cheseli, ne-a declarat ca

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »