Spitalele se schimba la fata

Magazin Salajean 23 mai 2007 0

Spitalele se schimba la fata

Datorita faptului ca starea generala a spitalelor din intreaga tara lasa de dorit si nu se ridica la standardele impuse de Uniunea Europeana, Guvernul a decis construirea a opt spitale regionale, a 20 de unitati sanitare judetene, si reabilitare a altor 15 spitale de urgenta. Lucrarile de constructie ar urma sa fie demarate la sfarsitul acestui an, iar operatiunile de reabilitare a spitalelor de urgenta vor incepe in primavara anului viitor. Insa, pana in data de 31 mai vor trebui sa fie finalizate studiile de fezabilitate aferente proiectelor de constructie, iar in perioada iulie-octombrie se va realiza o licitatie comuna pentru proiectarea si construirea acestora. In ceea ce priveste reabilitarea spitalelor, termenul de incepere a procedurilor este luna august 2007, urmand ca lucrarile sa inceapa in luna marite 2008.

Unitati medicale regionale vor fi construite in Constanta, Iasi, Craiova, Timisoara, Cluj, Targu Mures si Bucuresti (doua spitale), iar spitale de urgenta judetene vor fi cladite in Alba Iulia, Arad, Pitesti, Bacau, Oradea, Bistrita, Brasov, Braila, Resita, Calarasi, Galati, Giurgiu, Deva, Turnu Severin, Piatra Neamt, Slatina, Ploiesti si Suceava.

Printre cele 15 spitale de urgenta care vor fi reabilitate in cursul anului viitor se numara si Spitalul Judetean Zalau-Salaj. De acelasi tratament vor beneficia si alte 14 unitati de urgenta din tara, respetiv: Botosani, Buzau, Sfantu-Gheorghe, Targoviste, Targu-Jiu, Miercurea Ciuc, Slobozia, Baia Mare, Satu-Mare, Alexandria, Tulcea, Vaslui, Ramnicu-Valcea si Focsani.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Zalau Salaj, Codruta Puscas, a spus ca pana in momentul de fata nu exista nici un document oficial cu privire la aceasta decizie a ministrului Sanatatii si ca va reveni cu amanunte dupa oficializare proiectului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »