Spitalele din Salaj, controlate la sange

Magazin Salajean 24 august 2010 0

Spitalele din Salaj, controlate la sange

O comisie mixta formata din trei angajati ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum si trei ai Directiei de Sanatate Publica Salaj va controla unitatile sanitare cu paturi din judet incepand de astazi si pana in 7 septembrie. Dupa cum ne-a declarat subprefectul judetului, Onorica Abrudanu, unitatile care au intrat in vizorul comisiei sunt Spitalul Judetean de Urgenta Zalau, cu sectiile apartinatoare (dermato-venerice, infectioase, psihiatrie, TBC si laborator BK), Spitalul Orasenesc Simleu Silvaniei, Centrul de Cercetari si Asistenta Medicala Simleu Silvaniei, Spitalul Orasenesc Jibou, Centrul de Sanatate Cehu Silvaniei, Spitalul de Boli Cronice Crasna, Centrul de Sanatate Ileanda, Policlinica Salvosan Ciobanca, inclusiv sectia Hema-todializa si Policlinica Sfanta Vineri.

Aceste actiuni au loc dupa ce ministrul Sanatatii, Attila Cseke, si ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, au emis un ordin comun privind constituirea comisiilor mixte de control in toate unitatile sanitare din tara, indiferent daca sunt descentralizate sau nu. Comisiile vor verifica modul in care sunt respectate normele de prevenire a incendiilor, in special caile de acces si evacuare in/din unitati, limitarea propagarii focului sau asigurarea mijloacelor de detectie si stingere a incendiilor, verificarea realizarii si exploatarii instalatiilor utilitare ale constructiilor, a precizat subprefectul.

In termen de zece zile de la data constituirii, comisiile au obligatia sa intocmeasca un raport complet asupra deficientelor constatate in fiecare unitate sanitara, care vor fi remediate de urgenta.

Ordinul comun al celor doi ministri vine ca urmare a incendiului produs la Maternitatea Giulesti, in urma caruia cinci nou-nascuti si-au pierdut viata.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »