Spitalele din Salaj au nevoie disperata de 75 de angajati

Magazin Salajean 31 ianuarie 2012 0

Spitalele din Salaj au nevoie disperata de 75 de angajatiPosturile din Sanatate ar putea fi deblocate, in aceasta saptamana, daca un proiect de OUG care modifica Legea 283/2011 in sensul de a excepta sistemul sanitar de aceste prevederi legale va primi unda verde.

La nivel de Salaj, ar putea fi astfel deblocate 75 de posturi, din care majoritatea sunt la Spitalul Judetean de Urgenta Zalau. Astfel, este vorba de 46 de posturi care ar putea fi scoase la concurs in cursul acestui an, din care 16 sunt pentru medici, doua pentru farmacisti, trei pentru alt personal medical superior (de ex. biolog, chimist, logoped etc.), 15 posturi de asistent medical si zece pentru personal sanitar auxiliar. Alte 16 posturi propuse pentru deblocare sunt la Spitalul Orasenesc Simleu Silvaniei, unde este nevoie urgenta de trei medici, un farmacist, trei asistenti, un post este pentru personal mediu sanitar si opt posturi pentru personal auxiliar sanitar. Spitalul Orasenesc Jibou are nevoie urgenta de doi medici, patru asistenti, un post ar putea fi deblocat alt personal medical superior, iar doua posturi pentru personal auxiliar sanitar. Si la Crasna este neaparata nevoie de patru noi oameni care sa lucreze in cadrul Spitalului de Boli Cronice, fiind vorba despre doi asistenti medicali si doua posturi pentru personal sanitar auxiliar.

Potrivit adresei inaintate Ministerului Sanatatii, saptamana trecuta, de Institutia Prefectului Salaj, in Salaj nevoia de angajati in sistemul medical este mult mai mare. Din Sanatatea salajeana lipsesc aproape 400 de oameni: peste 230 de angajati ar mai trebui angajati la Spitalul Judetean, 82 la Spitalul Orasenesc Simleu Silvaniei, 67 de posturi sunt vacante la Jibou, in timp ce la Crasna sunt vacante 17 posturi.

Ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli, a explicat, vineri, in timpul vizitei, facute in Salaj, ca, in cazul in care OUG sus amintita va prmi unda verde, posturile care vor fi deblocate in intreaga tara vor acoperi numai strictul necesar pentru urgentele majore.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »