Spitalele din Salaj au bani pe trimestrul IV

Magazin Salajean 16 octombrie 2009 0

Spitalele din Salaj au bani pe trimestrul IV

Criza financiara cu care s-au confruntat spitalele din Salaj, dupa data de 15 septembrie, a luat sfarsit, dupa ce, la nivel national, s-a oprat o rectificare bugetara, prin folosirea creditelor-angajament, care permit alocare de fonduri catre unitatile medicale din judete.

Sanatatea salajeana a primit 21,3 milioane de lei, pana la finalul anului, jumatate din aceasta suma fiind destinata spitalelor. Mai exact, cele sase unitati cu paturi din judet trebuie sa se descurce, in ultimele trei luni din acest an, cu 10,85 milioane de lei, 60 la suta din acest cuatum fiind pentru Spitalul Judetean de Urgenta Salaj, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Salaj, Dana Cordea. Am primit pentru cele sase spitale 10,8 milioane de lei, suma fiind suficienta pentru ca unitatile sa asigure populatiei servicii medicale pana la final de an. Din totalul primit, 60 la suta este destinat Spitalului Judetean de Urgenta Salaj, a declarat directorul CJAS Salaj.

Potrivit sursei citate, unitatile spitalicesti vor furniza servicii medicale populatiei, fiind stabilit ca plata acestora sa fie facuta in luna urmatoare. Acest mod de lucru nu va pune probleme unitatilor, intrucat a mai fost folosit si in anii trecuti. Intrucat bugetul primit ajunge doar pentru prima jumatate a lunii decembrie, sursa citata a tinut sa mentioneze ca nu vor fi dificultati in privinta platii serviciilor din ultima luna a lui 2009, dat fiind ca plata va fi facuta in ianuarie 2010.

Liderul Sindicatului Sanitas

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »