Spectacol penibil la Spitalul Zalau

Magazin Salajean 30 noiembrie 2006 0

Spectacol penibil la Spitalul ZalauSefia lui Muresan I. Ioan a durat doar 3 zile. Rezolvarea contestatiilor il aduc in functia de manager pe Muresan F. Ioan. Note modificate fara contestatie. Lupta de clasa continua.

Razboiul pentru sefia Spitalului Judetean Zalau a intrat, de ieri, in categoria penibilului. Sforile care s-au tras, atat oficial, cat si neoficial, pentru schimbarea conducerii, au trecut chiar si de domeniul legalitatii.

Era de asteptat ca Muresan F. Ioan, economist la Centrul de Afaceri Transilvania Zalau, contracandidatul lui Muresan I. Ioan – cel care a fost directorul interimar al institutiei, sa conteste rezultatele finale ale concursului, asta pentru ca era dreptul lui. Dar, poate ca nimeni nu s-a asteptat ca aceasta contestatie sa duca pana acolo, incat sa se ajunga chiar si la schimbarea mediei finale a lui Muresan I. Ioan, nota care a fost, totusi, validata de comisia de examinare.

Potrivit datelor publice de pe site-ul Autoritatii de Sanatate Publica Cluj, rezultatele finale ale rezultatelor finale dupa rezolvarea contestatiilor il confirma, de data asta, pe Muresan F. Ioan pe pozitia de manager al Spitalului Zalau, cu media finala de 8,38. Ca sa se ajunga la aceasta nota finala, comisia de contestatie i-a schimbat nota de la interviu lui Muresan F. Ioan, de la 8,20 la 8,43. In acelasi timp, fara absolut nici o legatura cu contestatia depusa de acesta, comisia de contestatii i-a schimbat media finala lui Muresan I. Ioan, de la 8,42 la 8,34, prin modificarea notei obtinute la interviu, de la 8,75 la 8,52. Asadar, un rezultat final care vine peste un alt rezultat final, il confirma pe Muresan F. Ioan in functia de manager, acesta devansandu-l pe Muresan I. Ioan cu 4 sutimi.

Ilegalitati?

Singura proba de examen care putea fi contestata (in afara de solutia de admitere sau respingere a dosarelor de concurs, dar aici nu a fost cazul) a fost cea a rezultatelor obtinute la testul grila (art.22, al.3). Asta, conform Ordinului nr. 1212/5.10.2006, privind aprobarea Normelor de organizare si desfasurare a concursurilor pentru ocuparea functiei de manager, persoana fizica, din spitalele publice. Nota de la sustinerea proiectului de management este definitiva, se mai arata in acelasi Ordin, in timp ce nu se specifica chiar nimic in legatura cu contestatiile care pot fi facute la examenul oral din cadrul interviului. In art. 29, al.3 se specifica faptul ca concurentii au dreptul sa conteste rezultatul final al concursului in termen de 24 de ore de la data afisarii rezultatelor finale (termenul final fiind duminica, ora 12 – n.r.).

Intrebarea la care multe persoane nu gasesc chiar nici un raspuns – iar printre aceste persoane se numara si Muresan I. Ioan, este cea referitoare la schimbarea notei interviului a directorului interimar, cand acesta nici macar nu contestase rezultatele (normal, nu avea pentru ce, doar castigase concursul). Eu nu am depus nici o contestatie. Nu stiu si nu-mi explic de ce s-a umblat la nota de la interviu si la media finala. Doar nu aveam pentru ce sa depun contestatie, din moment ce luasem concursul. Dar nu m-am gandit niciodata ca poate exista un asemenea mare interes ca cineva sa-mi ia locul. Eu am demonstrat, in ultimele luni ca pot face schimbari in bine la spital, s-a aratat consternat Muresan I. Ioan, aflat, ieri, in drum spre Cluj, pentru a gasi explicatii la ceea ce s-a intamplat. Oricum, a recunoscut si el, nimic nu se mai poate face, nu se mai poate contesta rezultatul final al contestatiilor, dar imi voi cauta dreptatea in instanta, a mai spus Muresan.

Functie politica?

Desi nu recunoaste nimeni pe fata, toata lupta pentru conducerea Spitalului Zalau s-a dat si se da in continuare, pe plan politic. Culmea, ambii Mureseni sunt PNL-isti. Dar, se pare ca Muresan I. Ioan este sustinut si de catre PD. Pe de alta parte, Muresan F. Ioan a primit sprijin parlamentar. Asa ca, functia de manager de spital este sfasiata la scena deschisa politica. Cine va castiga? PNL la nivel parlamentar sau PD, la nivel judetean?

Fara raspuns

Redactia MS a incercat sa-l contacteze si pe Muresan F. Ioan, pentru a-i solicita o opinie vizavi de cele intamplate. Din pacate, acesta nu a putut fi contactat sub nici o forma.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »