Spectacol de iluzionism la Zilele Romane

Magazin Salajean 8 iunie 2007 0

Spectacol de iluzionism la Zilele Romane

Iluzionistul francez Dorin Hotea va participa la Festivalului International Zilele Romane cu spectacolul Magic Room, se arata intr-un comunicat de presa al Primariei Zalau. Spectacolul de magie va avea loc la Zalau, pe tot parcursul zilei de 16 iunie 2007, si se va desfasura in holul de intrare in sala mare de sedinte a Consiliului Judetean (cladirea Palatului Administrativ, Piata 1 Decembrie 1918 nr.12). Dorin Hotea este originar din Romania, dar profeseaza in Franta, unde a absolvit Academia de Magie din Paris. Dupa absolvire a devenit unul dintre cei mai iubiti iluzionisti din Hexagon si a avut spectacole in toata Europa. Spectacolul de magie prezentat de Dorin Hotea la Zalau este o premiera pentru Romania.

Un alt moment interesant din programul festivalului va fi spectacolul Obarsii al lui Grigore Lese, din data de 16 iunie 2007, care se va desfasura in catedrala Adormirea Maicii Domnului incepand cu ora 18.00. Artistul va recurge la o adevarata arheologie muzicala, care va reconstrui prin sunet satul romanesc cu principalele sale momente de trecere – nasterea, nunta, catania, inmormantarea. Muzica vocala interpretata in cea mai veche maniera cunoscuta la noi inseamna intoarcerea la obarsii, astfel ca in zilele festivalului (15-17 iunie), salajenii vor putea asculta cantece de ritual uitate, care marcheaza restabilirea ordinii intr-o lume care pastreaza inca amintirea mitului.

Reamintim ca Festivalul International Zilele Romane se desfasoara si in acest an la Zalau si la castrul roman de la Porolissum-Moigrad. Evenimentul este organizat de Primaria municipiului Zalau, editia reunind artisti nationali si internationali. Vor avea loc: parada soldatilor romani si demonstratii de lupte (soldati romani si gladiatori din Ungaria), spectacole de teatru, numere de cascadorie, targ de arta populara, expozitie demonstrativa de mestesuguri traditionale, spectacole cu obiceiuri si ritualuri vechi romanesti, concerte de muzica veche romaneasca si folclor. Informatii suplimentare pot fi gasite pe site-ul festivalului, www.zileleromane.ro.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »