Specialistii isi doresc case in mediul rural

Magazin Salajean 2 aprilie 2010 0

Specialistii isi doresc case in mediul rural

Putin peste jumatate din primariile comunelor salajene au transmis la Prefectura, pana la sfarsitul lunii martie, solicitarile privind programul Renasterea satului romanesc – 10 case pentru specialisti. La nivelul judetului Salaj, pana ieri, 34 de comune din judet, la care se adauga orasul Cehu Silvaniei (pentru satele apartinatoare), s-au aratat interesate de construirea unor imobile prin <>, a facut cunoscut purtatorul de cuvant al Institutiei Prefectului Judetului Salaj, Sebastian Olaru.

Potrivit aceleiasi surse, unitatile administrativ-teritoriale amintite au adoptat deja hotarari de Consiliu Local prin care s-au declarat de acord cu intrarea in program, respectiv cu punerea la dispozitie a terenului necesar constructiei caselor. Numarul total al caselor propuse pentru constructie in Salaj este de 241. Exista solicitari pentru 70 de profesori, 42 pentru medici si asistenti medicali iar 61 de politisti si alti specialisti, mai spune Sebastian Olaru.

Conform Hotararii de Guvern 151/2010 privind aprobarea Programului Renasterea satului romanesc – 10 case pentru specialisti, prin specialist se intelege persoana pregatita pentru un anumit domeniu, reprezentant al unei specialitati, care isi desfasoara activitatea in institutii publice sau de interes public, in mediul rural, ca de exemplu personalul didactic, medicii si asistentii medicali, politistii etc. Prin acest program, se vor construi, de regula, un numar de 10 sau maximum 15 case, in aceeasi comuna, in localitatea de resedinta a comunei. Suprafata terenului pus la dispozitie de autoritatile administratiei publice locale trebuie sa fie de minimum 500 metri patrati pentru fiecare locuinta.

Proiectul a fost aprobat prin Hotarare de Guvern in luna februarie a acestui an si urmareste cresterea calitatii serviciilor oferite cetatenilor din mediul rural.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »