Spatiile verzi, in atentia edililor din Zalau

Magazin Salajean 18 octombrie 2007 0

Spatiile verzi, in atentia edililor din Zalau

Primarul Radu Capilnasiu a prezentat ieri, intr-o conferinta de presa, situatia plantarilor de arbori, arbusti si flori, precum si a lucrarilor de amenajare a spatiilor verzi desfasrate in acest an in Zalau. Astfel, orasul are cu 2.443 mai multi arbusti ca si anul trecut, in timp ce pe 8.600 de metri patrati au fost amenajate rondouri cu flori. De asemenea, au fost amplasate pe domeniul public si 2.096 de ghivece cu flori.

In acelasi context al spatiilor verzi, primarul a spus ca administratia locala a depus deja Studiul de fezabilitate pentru Parcul Bradet, urmarindu-se obtinerea unor fonduri de mediu prin care padurea ce se gaseste la intrarea in municipiu dinspre Cluj Napoca sa poata fi transformata intr-o zona de agrement. Ni s-a comunicat ca documentatia respectiva ar fi fost avizata favorabil, dar deocamdata nu am primit nimic scris in acest sens, a spus Radu Capilnasiu. Daca proiectul va primi unda verde de la autoritatile centrale, Primaria Zalau va obtine 500-600.000 de euro pe care sa-i foloseasca la amenajarea Parcului-padure. Vor fi amplasate banci, mobilier de joaca pentru copii etc., astfel incat zona sa ofere un spatiu potrivit pentru desfasurarea activitatilor de agrement.

Alt parc avut in vedere de autoritatile locale zalauane este cel municipal. Dupa ce au repus in functiune fantana arteziana de la intrarea in parc, echipele Directiei Generale de Administrare a Domeniului Public din cadrul Primariei Zalau vor reface aleile si accesele in parc. Actiunea va putea fi realizata, insa, abia anul viitor, din cauza ca bugetul local pe anul in curs nu permite aceasta investitie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »