Spatiile verzi, in atentia edililor din Zalau

Magazin Salajean 25 martie 2008 0

Spatiile verzi, in atentia edililor din ZalauCu toate ca administratia locala din Zalau a depus, inca din toamna anului trecut, Studiul de fezabilitate pentru Parcul Bradet, urmarindu-se obtinerea a 600.000 de euro pentru transformarea padurii ce se gaseste la intrarea in municipiu dinspre Cluj in zona de agrement, Ministerul Mediului nu a dat pana acum nici un raspuns pentru solicitarea de fonduri. Primarul Zalaului, Radu Capilnasiu, a declarat ca investitia respectiva ar creste metrii patrati de spatiu verde din oras, lucru pe care trebuie insistat, mai ales ca legislatia in vigoare prevede ca, intr-un municipiu ca Zalaul, sa fie amenajati, pana in 2011, 26 de metri patrati de spatiu verde pe cap de locuitor. In prezent avem doar 14 metri patrati de spatiu verde pentru fiecare locuitor, dar speram ca raspunsul autoritatilor centrale in privinta investitiei pentru Parcul Bradet sa fie favorabil, a spus edilul.

Daca proiectul va primi unda verde de la autoritatile centrale, padurea Bradet va fi transformata in zona de agrement prin amplasarea de banci, mobilier de joaca pentru copii etc., vor fi trasate alei si vor fi amenajate micile cursuri de apa ce o strabat.

Alt parc avut in vedere de autoritatile locale zalauane in perioada urmatoare este cel din fata noului supermarket Unicarm. Desi zona din fata imobilului Gulliver a fost rascolita de lucrarile desfasurate pentru amenajarea unor locuri de parcare aferente magazinului cu pricina, administratia locala sustine ca nu intreaga suprafata va fi ocupata de asfalt si masini. Mai exact, au fost trasate cele cateva locuri de parcare sus amintite, restul suprafetei urmand sa fie luata in lucru de echipele Directiei Generale de Administrare a Domeniului Public din cadrul Primariei Zalau pentru reabilitare. Va fi reconditionata fantana arteziana si vor fi puse fasii noi de gazon, a asigurat primarul Capilnasiu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »