Spargatorul unui magazin din Zalau, extradat de Interpol

Magazin Salajean 28 iunie 2007 0

Ofiteri ai Centrului de Cooperare Politieneasca din cadrul Ministerului de Interne si Reformei Administrative l-au preluat de pe Aeroportul Henri Coanda din Bucuresti pe baimareanul Gavril Marius Bontos, dat in urmarire internationala, dupa ce a spart un magazin de telefoane mobile din municipiul Zalau. Potrivit presei maramuresene, barbatului i s-a dat de urma in Viena, acesta fiind extradat impreuna cu alti 12 infractori romani dati in urmarire prin Interpol. Gavril Marius Bontos, in varsta de 20 de ani, a fost condamnat la 3 ani de inchisoare pentru furt calificat. Dupa preluarea sa, acesta a fost incarcerat la Penitenciarul Rahova.

Firul evenimentelor

Potrivit datelor furnizate de Judecatoria Zalau, in noaptea de 11 octombrie 2003, inculpatul Gavril Marius Bontos si complicii acestuia, Dohi Robert si Alexandru Rostas s-au deplasat cu un taxi din localitatea Baia Mare in municipiul Zalau, unde au ajuns in jurul orei 23. Cei trei au solicitat taximetristului sa ii astepte in oras, dupa care au pornit in cautarea unui magazin din care sa fure. Dupa ce au filat magazinul de telefoane mobile SC Mobil Tel SRL pret de cateva ore, doi dintre tineri au fortat gratiile si au patruns prin efractie spargand geamul. Din incinta magazinului au fost sustrase 63 de telefoane mobile, incarcatoare, cartele reincarcabile si alte accesorii, cauzand un prejudiciu de aproximativ 20.000 de lei noi. Bunurile sustrase au fost impartite frateste, iar cei trei, mandri de faptele lor, s-au deplasat linistiti si fara tragere de inima inapoi in Baia Mare. Principalulul suspect a vandut bunurile sustrase unor persoane necunoscute din Baia Mare, iar din banii rezultati si-a cumparat un scuter. Nici ceilalti doi complici nu au stat pe ganduri si au vandut bunurile la diferite persoane necunoscute. Oamenii legii au reusit, totusi, sa recupereze un telefon mobil care, ulterior, a fost predat administratorului magazinului.

Gavril Marius Bontos mai are doua condamnari la activ

Potrivit Judecatoriei Zalau, inculpatul Gavril Marius Bontos a mai fost condamnat la 1 an de inchisoare pentru complicitate si tentativa de furt calificat, prin sentinta penala 80 din 9 februarie 2004 a Judecatoriei Dej si decizia penala 181 din 2004 a Tribunalului Cluj. Acesta a fost arestat in data de 3 noiembrie 2003 si eliberat in 18 mai 2004, cu un rest de 44 de zile. In data de 13 aprilie 2004 impotriva lui Bontos s-a pus in miscare actiunea penala pentru infractiunea de furt calificat. Tanarul a fost retinut pentru 24 de ore, in 2 martie 2005, iar prin incheierea penala 209 din 3 martie 2005 a Judecatoriei Zalau a fost arestat preventiv, pe o perioada de 19 zile.Insa, prin incheierea penala nr. 24 din 8 martie 2005, a Tribunalului Salaj, s-a admis recursul declarat de inculpat si s-a dispus punerea sa in libertate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »