Soseaua de centura a Zalaului va fi finalizata

Magazin Salajean 5 august 2011 0

Soseaua de centura a Zalaului va fi finalizata

Potrivit prefectului judetului Salaj, Vegh Alexandru, in cursul acestui an, sunt sanse mari sa demareze procedura de expropriere pentru terenul din localitatea Crasna, locatia unde urmeaza sa fie stramutat poligonul Aghires. Cu alte cuvinte, reprezentantul Guvernului in teritoriu ii face fericiti pe cei ce viseaza la rezolvarea mult mediatizatei probleme a soselei de centura a municipiului Zalau. Este aproape cert ca, in acest an, vom demara procedura de expropriere a terenului aflat in apropierea poligonului de la Crasna, pentru a stramuta acolo poligonul de la Aghires, a facut cunoscut prefectul, ieri, in cadrul unei conferinte de presa. Acesta a adaugat ca a fost informat telefonic cu privire la faptul ca atat Statul Major, cat si ministrul Apararii, Gabriel Oprea, au aprobat cererea municipalitatii cu privire la acest proiect.

In urma cu cateva luni, liderii UDMR Salaj si-au aratat convingerea cu privire la faptul ca siguranta nationala nu va avea de suferit daca se va renunta la poligonul Aghires, pentru a fi stramutat la Crasna. In opinia noastra, si nu numai, este cea mai buna varianta. Mai intai, va trebui sa identificam la Crasna cateva terenuri, care s-ar putea cumpara. Cu aceste terenuri vom mari actualul poligon din localitate, astfel incat sa se poata desfasura toate activitatile de acest gen intr-o singura locatie, a aratat, la acea vreme, presedintele UDMR Salaj, Seres Denes.

In conditiile in care poligonul din Aghires va fi stramutat la Crasna, cu siguranta, problema soselei de centura a municipiului, tergiversata de atatia ani, va fi rezolvata. In acelasi timp, in zona in care se situeaza, astazi, poligonul Aghires se va amenaja un baraj de de retentie, care ar proteja orasul de inundatii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »