Soseaua de centura a Zalaului, uitata de autoritatile centrale

Magazin Salajean 22 noiembrie 2007 0

Primarul Radu Capilnasiu a declarat ca, nici macar acum, Comisia de Solutionare a Contestatiilor nu a dat un raspuns in ceea ce priveste contestatia depusa de una din firmele participante la licitatia organizata pentru soseaua de centura a Zalaului. Mai mult, Comisia nici macar nu a fixat un termen pentru analizarea contestatiei, astfel ca santierele pe care doreau sa le deschida autoritatile administratiei zalauane in zonele prevazute pentru traseul soselei raman in aer.

Cum contestatia respectiva a fost depusa cu cateva luni bune in urma, in cazul in care cei de la Bucuresti dadeau un raspuns, firma constructoare ar fi putut pregati terenul pentru inceperea lucrarilor. In cazul in care contestatia ar fi fost acceptata, ar fi putut fi reluata macar, in acest timp, licitatia buclucasa. Dar, cum nu s-a intamplat nimic la centru, ramane ca, si in teritoriu, sa incrucisam bratele si sa asteptam, indurand insa un trafic din ce in ce mai aglomerat in oras.

Reamintim ca lungimea viitoarei artere de circulatie este de 9.6 kilometri, iar traseul urmat de aceasta porneste din zona Valea Mitii, trece pe langa padurea Aghires si iese langa podul de la intrarea in aceasta localitate.

Valoarea totala a investitiei este de aproape 11 milioane de euro, din care 5 milioane de euro sunt fonduri PHARE, 1.6 milioane de euro sunt fonduri de la bugetul de stat, iar restul sumei reprezinta aportul bugetului local. Referitor la acest ultim aspect, primarul a declarat ca se va incerca obtinerea unor cofinantari, probabil de la Ministerul Transporturilor, intrucat obiectivul nu este strict de interes local, ci de interes regional, si chiar national.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »