Soseaua de centura a Zalaului – tot in stand by

Magazin Salajean 12 decembrie 2007 0

Soseaua de centura a Zalaului - tot in stand by

Primarul Radu Capilnasiu a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca inca nu a primit nici un raspuns de la Bucuresti privind situatia licitatiei pentru desemnarea constructorului pentru soseaua de centura, dupa ce licitatia a fost contestata de o firma in 5 octombrie 2007. Neoficial, primarul a aflat ca respectiva contestatie a fost admisa de Comisia de Solutionare a Contestatiilor si ca Ministerul Dezvoltarii a semnat contractul pentru realizarea arterei de circulatie cu Vakan Ungaria – firma care a depus contestatia cu pricina.

Am facut numeroase solicitari aproape saptamanal la autoritatile centrale ca sa ni se comunice un raspuns in privinta licitatiei pentru constructorul soselei de centura. Nu am primit nici un raspuns pana acum, desi suntem semnatari in contractul respectiv. Sunt foarte nemultumit de proasta comunicare cu centrul, am pierdut deja un sezon intreg de lucru. Daca se rezolva problema la timp, acum puteam fi cu o parte din lucrari realizate, a spus Capilnasiu.

Pentru acest proiect – unul dintre cele mai mari initate pentru Zalau – autoritatile administratiei zalauane intentionau deschiderea santierului in aceasta toamna, mai ales ca licitatia in vederea desemnarii constructorului a avut loc in 31 mai, castigatorul fiind la acea vreme o firma germana.

Insa contestatia depusa in octombrie a blocat proiectul si nici macar acum Primaria Zalau nu stie in ce stadiu se afla acesta.

Reamintim ca lungimea viitoarei artere de circulatie este de 9.6 kilometri, iar traseul urmat de aceasta porneste din zona Valea Mitii, trece pe langa padurea Aghires si iese langa podul de la intrarea in aceasta localitate.

Valoarea totala a investitiei este de aproape 11 milioane de euro, din care 5 milioane de euro sunt fonduri PHARE, 1.6 milioane de euro sunt fonduri de la bugetul de stat, iar restul sumei reprezinta aportul bugetului local. Referitor la acest ultim aspect, primarul a declarat ca se va incerca obtinerea unor cofinantari, probabil de la Ministerul Transporturilor, intrucat obiectivul nu este strict de interes local, ci de interes regional si chiar national.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »