Soseaua de centura a Zalaului a primit finantare

Magazin Salajean 11 aprilie 2008 0

Soseaua de centura a Zalaului a primit finantareMinisterul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL) a semnat contractul de lucrari finantate prin Programul Phare – Componenta de infrastructura regionala prin care Consiliul Local Zalau va beneficia de fonduri de 9,1 milioane euro pentru constructia variantei de ocolire a orasului. Proiectul are o valoare de 9,11 milioane de euro, fara TVA, din care cinci milioane de euro reprezinta fonduri Phare, iar sumele de 1,66 milioane de euro, respectiv 2,44 milioane de euro, sunt finantari de la bugetul central si bugetul local.

Varianta de ocolire a orasului Zalau va face legatura intre DN 1 F Zalau – Simleu Silvaniei si drumul judetean DJ 191 C Aghires – Zalau, in cadrul proiectului fiind propunsa si construirea unui pod nou din beton armat la intrarea in Aghires.

Autoritatile centrale au semnat cu reprezentantii SC Kemna Bau Andreae GmbH&Co.KG din Germania contractul pentru realizarea soselei de centura a municipiului. Urmeaza ca, in perioada urmatoare, sa fie predat amplasamentul constructorului german, iar acesta sa decida unde va fi organizat santierul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »