Sosea de centura la Jibou

Magazin Salajean 10 ianuarie 2008 0

Sosea de centura la Jibou

Administratia locala din Jibou va avea drept principal obiectiv in 2008 proiectul privind realizarea unei sosele de centura care sa degreveze traficul de masinile de mare tonaj. Cum finalul lui 2007 i-a surprins pe cei din administratia locala prinsi in procese cu 62 de proprietari de terenuri care nu au fost de acord cu pretul la care sunt expropriate terenurile, munca la proiect va fi reluata exact din acest punct al litigiilor.

Primarul Augustin Borz ne-a declarat ca, oarecum, nu este justificata nemultumirea oamenilor privind pretul stabilit pentru teren, atata timp cat acesta a fost stabilit de experti si se situeaza cu mult peste cel existent pe piata. Un sfert dintre oamenii care detin terenuri peste care va trece soseaua de centura a orasului nu accepta pretul stabilit de experti pentru parcele. Cu acesti 62 de proprietari vom ajunge in instanta. Oricum nu conteaza, pentru ca soseaua a fost declarata obiectiv de interes regional, are o valoare de 7,3 milioane de euro, astfel ca oamenii vor trebui sa ajunga, in final, la o intelegere cu noi, a spus primarul Borz.

Autoritatile locale au inceput in vara procedura de expropriere a parcelelor respective, pretul oferit pentru terenuri variind intre 400 de lei/ar pentru extravilan si 1.000 de lei/ar pentru intravilan.

Administratia locala nu are impus un termen limita pana la care sa rezolve situatia exproprierilor. Asta nu inseamna ca lucrurile nu vor trebui facute cat mai repede posibil, factorul presant fiind dat de faptul ca investitia este finantata din fonduri structurale si, in momentul in care acestea vor ajunge la Primaria Jibou, aceasta va trebui sa fie proprietara terenurilor strabatute de viitoarea artera de circulatie. In plus, primarul spera ca in acest an sa urgenteze lucrurile si sa deschida santierele pentru arterea de circulatie.

Drumul de centura-est Jibou este un proiect de 7,3 milioane de euro, banii provenind din fonduri structurale, dupa cum a spus primarul Borz. In aceste conditii, cota de participare a Consiliului Local ramane de 2 la suta din valoarea totala a proiectului.

Augustin Borz ne-a spus ca traseul pe care il va avea artera de circulatie respectiva ocoleste orasul, astfel incat tot traficul greu sa fie scos din cartiere. Vrem sa eliberam Jiboul de traficul de tonaj mare si sa fluidizam circulatia. Pentru aceasta, am considerat oportuna realizarea unei sosele de centura, care sa degreveze centrul Jiboului de masinile mari, a adaugat purtatorul de cuvant. Soseaua de centura va porni din zona garii, va trece apoi pe langa strada Agrijului, va ocoli urbea pe digul Somesului si va iesi din Jibou in zona statiei de epurare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »