Somesul a muscat din 11 localitati salajene

Magazin Salajean 15 februarie 2007 0

In urma precipitatiilor cazute in ultimele zile si, in mod special, a propagarii undei de viitura, pe raul Somes s-au inregistrat cresteri importante de niveluri si de debite peste cota de aparare. Astfel, au fost afectate 11 localitati apartinand comunelor Ileanda si Letca.

La nivelul comunei Ileanda, efectele revarsarii raului Somes s-au resimtit in Ileanda, Bizusa, Dabaceni, Perii Vadului, Podisu, Rogna si Negreni. In aceste localitati, revarsarea Somesului a provocat pagube serioase: 380 de hectare de teren agricol necultivat inundate; drumurile comunale 31A si 31 (intre Ileanda si Podisu, respectiv Bizusa – Rogna) au fost afectate de ape, in timp ce 3 gospodarii au fost afectate de viitura. De asemenea, in comuna Letca, au fost inundate 5 hectare de teren agricol, situat pe raza localitatilor Letca, Lemniu si Cuciulat.

In atari conditii, au fost convocate comitetele locale pentru gestionarea situatiilor de urgenta, care au luat masurile necesare limitarii efectelor inundatiilor. In acelasi context, reprezentantii ISU Salaj s-au deplasat in teritoriu pentru verificarea situatiei si asigurarea, in caz de necesitate, a mijloacelor de interventie pentru inlaturarea efectelor inundatiilor. Pe plan local, autoritatile au facut demersuri pentru degajarea drumurilor afectate, in timp ce situatia nivelului cursurilor de apa este monitorizata de catre dispeceratele ISU si formatiunile de lucru ale SGA Salaj.

Cu toate ca, in cursul zilei de ieri, nivelurile inregistrate pe raul Somes se aflau sub cotele de atentie, acestea fiind in scadere, pentru cele 18 unitati administrativ-teritoriale din judet, obligativitatea asigurarii serviciului de permanenta ramane valabila si azi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »