Somerii salajeni, trasi pe dreapta

Magazin Salajean 25 august 2011 0

Somerii salajeni, trasi pe dreapta

Oferta extrem de redusa a joburilor din Salaj este cauzata, in principal, de epuizarea fondurilor alocate de Stat pentru subventionarea locurilor de munca. Criza, perioada de concedii sau conditiile specifice ale fiecarui loc de munca sunt si ele criterii care produc, insa in mica masura, o reducere fata de anii precedenti a numarului locurilor de munca din judet. Din cele aflate de la directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Salaj, Romeo Sarca, bugetul pentru aceste cheltuieli, la nivel de judet a fost epuizat in 4 iulie. Acesti bani provin, in baza Legii 76, de la Stat si reprezinta subventii pentru crearea, de catre angajatori, de noi locuri de munca. Banii se repartizeaza firmelor care angajeaza someri din randul absolventilor, persoanelor care au implinit 45 de ani, persoanelor care mai au trei ani pana la pensionarea pentru limita de varsta, precum si celor care provin din familii monoparentale.

Anul acesta, judetul Salaj a beneficiat de un fond de subventii in valoare de 4,45 milioane de lei, cu 20 la suta mai mare decat anul trecut. Astfel, de la inceputul anului, prin AJOFM Salaj s-au semnat 384 de conventii cu societati comerciale pentru subventionarea locurilor de munca, pentru: 143 de absolventi, 341 de persoane cu varsta peste 45 de ani, sapte someri care mai aveau trei ani pana la pensionare si o persoana provenind din familie monoparentala.

Romeo Sarca a admis ca inca mai sunt angajatori care nu aduc la cunostinta agentiei numarul de posturi vacante, ceea ce face ca oferta de joburi libere din judet sa nu corespunda cu cea reala. Cu toate ca nu s-au aplicat sanctiuni banesti, asa cum prevede cadrul legal, reprezentantii AJOFM Salaj au dat anul acesta 27 de avertismente (incepand din data de 14 februarie), cinci dintre acestea au fost trimise numai in cursul saptamanii trecute.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »