Somerii, poftiti la recalificare

Magazin Salajean 25 iunie 2007 0

Persoanele aflate in cautarea unui loc de munca sau cele care doresc sa se recalifice pot sa faca acest lucru prin cursurile organizate de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Salaj.

Potrivit unui comunicat de presa, in prezent sunt in derulare noua cursuri de formare profesionala prin care se (re)califica gratuit 220 de persoane. Meseriile in care se desfasoara cursurile sunt zidar, lucrator in comert, operator introducere, validare si prelucrare date, agent paza si ordine, coafor. Alte doua cursuri derulate in momentul de fata privesc meseriile de tamplar, iar inainte ca luna sa se incheie, se vor mai deschide trei cursuri in meseriile de bucatar, agent de paza si ordine si lucrator in comert.

Finantarea activitatii de formare profesionala se face din bugetul asigurarilor pentru somaj, astfel ca, potrivit legislatiei in vigoare, printre persoanele care pot lua parte la aceste cursuri de calificare sunt cele incadrate in munca, la revenirea din concediul pentru cresterea copilului, persoanele care si-au reluat activitatea dupa satisfacerea stagiului militar, somerii indemnizati si neindemnizati, persoanele care isi desfasoara activitatea in mediul rural si nu realizeaza venituri lunare sau acestea sunt mai mici decat indemnizatia de somaj etc..

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »