Somerii cu studii superioare nu au trecere

Magazin Salajean 10 octombrie 2011 0

Somerii cu studii superioare nu au trecere

Antreprenorii salajeni nu par a fi interesati sa angajeze someri cu studii superioare. Acest fapt il devedeste numarul foarte mic de oferte de locuri de munca pentru absolventii de studii universitare. In aceste zile, la nivel de judet este disponibil un singur loc de munca pentru un contabil, din 121 de joburi vacante la aceasta data.

Potrivit informatiilor furnizate de Romeo Sarca, directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Salaj, sunt 121 de locuri de munca disponibile pentru someri. Cele mai multe, 55, sunt pentru muncitori necalificati, pentru confectioneri imbracaminte (15), soferi (12), gestionar de depozit (4), ospatar (4), bucatar (3), tractorist, mecanic utilaje, spalator auto, strungar, vanzator.

In Salaj cele mai multe joburi, 58, sunt disponibile in domeniul serviciilor, 37 in confectii, 10 in industria alimentara, 8 in constructii si 5 in sectorul comercial. Cum era de asteptat, cea mai generoasa oferta de locuri de munca apartine firmelor din municipiul Zalau, care au 94 de locuri de munca vacante, urmata de cea din Simleu Silvaniei, cu 17 joburi, Criseni cu 5, Girbou cu 3 si Guruslau, cu doua joburi libere.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »