Somerii cehani nu vor sa munceasca

Magazin Salajean 21 iunie 2010 0

Somerii cehani nu vor sa munceascaInca o mini-bursa organizata de catre Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Salaj la solicitarea unui agent economic din judet s-a dovedit a fi un esec. La actiunea de vineri, 18 iunie, ce a avut loc la sediul societatii Silvana din Cehu Silvaniei, au fost puse la bataie 41 de locuri de munca, mai mult de jumatate dintre acestea, respectiv 25, fiind destinate muncitorilor necalificati. Alte zece posturi au fost disponibile in meseria de confectioner asamblator articole din textile, iar sase s-au adresat persoanelor interesate sa lucreze pe postul de confectioner tricotaje dupa comanda.

Desi la nivelul orasului Cehu Silvaniei sunt inregistrati 552 de someri, putin peste 20 dintre acestia s-au sinchisit sa se prezinte la mini-bursa. Ceilalti continua sa se multumeasca cu indemnizatia de somaj, ajutor pe care statul il acorda pe o perioada de cel mult un an. Producatorul de tricotaje i-a selectat in vederea incadrarii pe doar sase dintre ei.

Nici mini-bursa din 11 iunie, organizata in Zalau, la solicitarea firmei Karo, nu s-a bucurat de mai mult succes, in conditiile in care doar 30 de salajeni s-au aratat interesati de cele 20 de locuri de munca oferite de catre angajator. Si atunci, numai sase persoane au fost selectate.

In acelasi timp, judetul Salaj continua sa fie fruntas in regiune la capitolul rata a somajului. In evidentele AJOFM Salaj erau inscrisi, la finele lunii mai, 9.783 de someri, iar rata somajului atingea 9,19 procente.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »