Somerii care stramba din nas raman fara indemnizatii

Magazin Salajean 25 august 2010 0

Somerii care stramba din nas raman fara indemnizatiiSomerii salajeni se plang ca angajatorii nu mai pun la bataie locuri de munca si se inghesuie la ghiseele Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Salaj pentru viza lunara necesara incasarii indemnizatiei. Cu toate acestea, cand reprezentantii institutiei le ofera o slujba, devin brusc extrem de pretentiosi si invoca varii motive pentru a nu fi nevoiti sa reintre in campul muncii si a-si pastra, implicit, conditia de somer.

Este si cazul a 27 de salajeni care si-au pierdut in acest an ajutorul de somaj, dupa ce au refuzat slujbele pe care angajatii AJOFM Salaj le-au gasit pentru acestia. Anul trecut, alte 21 de persoane s-au aflat in aceasta situatie. Legislatia in vigoare obliga persoanele care beneficiaza de indemnizatie de somaj sa-si caute un loc de munca. De asemenea, in momentul in care cei de la Agentie le gasesc o slujba prin intermediul bazei nationale de date, somerii trebuie sa le accepte. Bineinteles, daca jobul in cauza corespunde atat specializarii, cat si nivelului pregatirii persoanei in cauza.

Potrivit AJOFM Salaj, cei mai multi refuza oferta institutiei nemultumiti fiind de salariul oferit de angajator, de conditiile de lucru ori pentru ca mizeaza pe promisiunea ca, intr-un viitor apropiat, se vor putea incadra, pe plan local ori in strainatate, pe un post corespunzator cerintelor personale.

Legea stabileste ca daca locul de munca identificat este potrivit pentru somer si se afla la o distanta mai mica de 50 de kilometri de localitatea de domiciliu, dar este refuzat, persoana care primeste indemnizatia de somaj este eliminata din baza de date si pierde banii. In aceeasi situatie se pot trezi si cei care refuza sa participe la cursurile de formare profesionala oferite gratuit de catre agentiile pentru ocuparea fortei de munca ori cei care pleaca in strainatate pe o perioada mai mare de trei luni.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »