Someri mai multi in decembrie

Magazin Salajean 6 ianuarie 2011 0

Someri mai multi in decembrie

Rata somajului inregistrata in Salaj la finalul lunii decembrie a fost de 8,23 la suta, cu 0,28 procente mai mare ca in luna precedenta. Fiind luna de iarna, cand firmele din domeniul transporturilor si din constructii si-au redus activitatea si au facut disponibilizari colective, numarul somerilor din evidentele AJOFM a crescut cu 311 persoane, fiind astfel inregistrati 8.929 de someri.

Cei mai afectati de pierderea locurilor de munca sunt barbatii, din totalul de someri inregistrati la nivel de judet 3.606 fiind femei. Directorul coordonator al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Salaj, Constantin Sarca, a declarat, ca situatia nu este,, totusi, atat de grea precum era in prima luna a anului trecut. Astfel, fata de ianuarie 2009, numarul somerilor a inregistrat o scadere cu 2.235 de persoane, iar rata somajului a fost diminuata cu 2,26 procente.

Din totalul de someri, 4.573 primesc indemnizatii din bugetul de stat, restul fiind neindemnizati. Majoritatea salajenilor fara loc de munca

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »