Somajul o ia timid la deal

Magazin Salajean 9 noiembrie 2010 0

Somajul o ia timid la dealDupa luni intregi in care atat numarul somerilor, cat si rata somajului au fost in cadere libera, in octombrie, cei doi indicatori inregistreaza usoare cresteri. Astfel, luna trecuta, Salajul numara 8.517 someri, cu patru mai multi decat in septembrie, in timp ce rata somajului se situa la 7,89 la suta, in urcare cu 0,01 la suta, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, Romeo Sarca, directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Salaj.

Situatia este ceva mai roz, insa, daca o comparam cu cea existenta in urma cu un an, in sensul ca judetul are cu 1.712 someri mai putini, in timp ce rata somajului s-a diminuat cu aproape doua procente.

Din totalul salajenilor fara un loc de munca, jumatate beneficiaza de indemnizatie de somaj. In functie de grupa de varsta, cei mai multi dintre someri, respectiv 28,5 la suta, au intre 40 si 50 de ani, urmati fiind de cei cu varste intre 30 si 40 de ani (25,5 la suta) si de tinerii sub 25 de ani (18,7 la suta). Din punct de vedere al repartizarii pe categorii socio-profesionale, aproape 70 la suta sunt muncitori. Criza economica pare sa-si fi pus cel mai sever amprenta asupra mediului rural, in conditiile in care, sustin reprezentantii AJOFM Salaj, 70 la suta din totalul somerilor au domiciliul in mediul rural.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »