Solutii pentru rezolvarea problemelor din comunitatile rome

Magazin Salajean 4 martie 2008 0

Solutii pentru rezolvarea problemelor din comunitatile romeMembrii Grupului Judetean Mixt de Lucru, reuniti la sediul Institutiei Prefectului, au analizat Planul Judetean de Masuri 2008 – 2013 privind imbunatatirea situatiei romilor din Salaj, proiect care urmeaza sa fie finalizat in cursul lunii martie. Ulterior definitivarii acestui plan – care va cuprinde masuri corelate cu planul national, precum si cu deciziile active cuprinse in Programele Operationale pentru accesarea fondurilor strucutrale – acesta va fi transmis catre Ministerul Internelor si Reformei Administrative si catre Agentia Nationala pentru Romi.

Un alt subiect aflat pe ordinea de zi a intalnirii de lucru a fost legat de prezentarea Planurilor de actiune ale Asociatiei Sanse Egale si ale Asociatiei Sanse Egale pentru Femei si Copii din Salaj. Documentele prezentate de organizatiile rome au facut referire, in special, la domeniile educational si juridic, dorindu-se a fi masuri complementare Planului Judetean privind imbunatatirea situatiei romilor.

Nu in ultimul rand, in cadrul sedintei Grupului Mixt, membrii acestuia au fost de comun acord ca in perioada urmatoare sa se incheie parteneriate viabile in scopul accesarii fondurilor strucutrale.

La reuniune au fost prezenti subprefectul Alexandru Vegh, reprezentanti ai serviciilor publice deconcentrate si ai ONG-urilor rome, membri ai Grupului Judetean Mixt de lucru pe problemele romilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »