Solutii pentru rezolvarea crizei de la Cadastru

Magazin Salajean 15 aprilie 2008 0

Solutii pentru rezolvarea crizei de la CadastruMiile de romani care riscau sa piarda banii platiti pe masuratori cadastrale pot sta linistiti. Din aceasta saptamana, dosarele lor vor primi unda verde la oficiile de cadastru din toata tara. Si asta, dupa ce Guvernul a gasit un artificiu legislativ prin care sa puna capat crizei declansate, cu aproape o luna in urma, odata cu intrarea in vigoare a Legii 16/2007, privind organizarea si exercitarea profesiei de geodez.

Potrivit directorului Oficiului Cadastru si Publicitate Imobiliara, Lakatos Alexandru, ne-a confirmat ca termenul de primire a dosarelor apartinand topografilor care nu au fost autorizati de Ordinul Geodezilor s-a prelungit pana in 20 martie 2009. In actualele conditii, pana in martie anul viitor, sunt valabile atat autorizatiile vechi, cat si cele noi, a subliniat Lakatos Alexandru.

O Ordonanta de Urgenta adoptata recent de Executiv prevede ca Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) poate primi inca un an – pana la finele lui martie 2008 – dosare

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »