Solutia pentru curatarea parbrizului, in atentia OJPC

Magazin Salajean 30 octombrie 2007 0

Un alt produs neconform din punctul de vedere al protectiei consumatorilor a fost retras de pe piata, la nivel national, de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor.

Este vorba de Stropgel tip3, un lichid de culoare roz, cu aspect clar folosit la autovehiculele prevazute cu instalatii de spalare geamuri si faruri. Rolul acestuia era de a degresa si curata de impuritati suprafetele exterioare ale geamurilor.

Inspectorul sef adjunct al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Salaj, Dorina Rednic, ne-a declarat ca produsul a fost identificat pe piata la comercializare, in judetul Arges. Potrivit inspectorilor, produsul este neconform in ceea ce priveste continutul de alcool izopropilic, mai exact, Stropgel tip 3 nu are in continut alcool izopropilic desi, conform Standardului de firma declarat, ar trebui sa fie 2,5 la suta.

Daca produsul va fi gasit pe piata se va dispune masura opririi definitive de la comercializare si se vor aplica sanctiunile corespunzatoare. Lotul la care se face referire are seria nr. 45, data de fabricatie martie 2007 si termen de valabilitae 5 ani, a spus inspectorul adjunct Rednic.

Si in judetul Salaj s-au facut demersuri in vederea depistarii la comercializare, dar, in urma controalelor efectuate, s-a constatat ca produsul neconform nu se afla pe piata salajeana.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »