Solicitari pe banda rulanta a cardului european de asigurat

Magazin Salajean 16 ianuarie 2007 0

Solicitari pe banda rulanta a cardului european de asigurat Primele solicitari pentru eliberarea cardului european de asigurari de sanatate au fost depuse, incepand cu data de 3 ianuarie, la Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Salaj.

Marius Tautu, director la relatii contractuale din cadrul CAS Salaj, a declarat ca de la inceputul anului au fost depuse, in fiecare zi, circa 70 de solicitari pentru cardul european de asigurat. In ceea ce priveste certificatul provizoriu, care inlocuieste cardul european de asigurat, Tautu a spus ca au fost inregistrate un numar de 50 de solicitari/ zi. De asemenea, au fost respinse 15 – 20 de cereri pentru eliberarea cardului european.

Va reamintim ca eurocardul certifica dreptul de a primi asistenta medicala, care devine necesar in perioada unei sederi temporare intr-un stat membru al Uniunii Europene. Cardul poate fi obtinut pe baza unei cereri tip, care va fi completata la sediul Casei de Asigurari de Sanatate. Asiguratii vor trebui sa se prezinte cu o copie dupa buletinul de identitate si cu dovada ca este asigurat. Pretul la care poate fi obtinut eurocardul este de 2,166 RON (21.600 lei vechi). Ulterior, in termen de 7 zile, cardul va fi trimis la adresa specificata de solicitant de catre firma care a preluat datele asiguratilor. Valabilitatea cardului european este de sase luni. Toate cererile inregistrate la CAS vor fi transmise in aplicatie informatica firmei care se va ocupa de preluare a datelor, precum si de eliberarea cardului. In situatii de urgenta, se poate elibera un certificat provizoriu, care inlocuieste cardul europan de asigurat, in termen de 3 zile.

Toate persoanele interesate de obtinerea cardului sunt rugate sa se prezinte la sediul CAS, cu cel putin 10 – 14 zile inainte de data la care intentioneaza sa plece din tara, pentru a-si depune cererile, a conchis directorul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »