Soferii salajeni examinati de…. calculator

Magazin Salajean 15 august 2007 0

Soferii salajeni examinati de.... calculatorCandidatii la statutul de sofer vor avea posibilitatea de a alege modul in care vor fi testati la proba teoretica pentru obtinerea permisului de conducere.

Viitorii soferi vor putea opta pentru sustinerea probei teoretice pentru obtinerea permisului de conducere sub forma de chestionare sau pe calculator. De mentionat ca vechile chestionare dispar, in locul lor fiind introduse altele noi, diferite de la candidat la candidat, ne-a declarat seful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Autovehiculelor (SVCRPCIA), Remus Stanciu.

In prezent, examenul teoretic se da pe formulate tip grila, acestea fiind corectate manual cu ajutorul unor sabloane. In schimb, in noua formula, toti cei care vor dori sa obtina permisul de conducere va trebui sa se prezinte la ghiseele institutiei mai sus amintite, unde li se va prelua o imagine, dupa care vor primi un tichet cu un cod de bare. Cu acest cod vor intra in sala de examen la data stabilita, unde o camera video va prelua imaginea candidatului si o va compara cu cea luata anterior. La examenul propriu-zis, viitorul sofer se va aseza in fata unui monitor, va selecta limba si va primi trei intrebari de acomodare. Apoi, va primi automat un set de 26 de intrebari alese aleatoriu din aproximativ 4.000. Pentru a raspunde la acestea, candidatul va pune degetul pe varianta afisata pe ecran pe care o considera corecta.

In cazul examenului pe calculator candidatul va avea posibilitatea de a sterge raspunsul daca este nesigur ca e cel corect, dar la cinci raspunsuri gresite acesta va fi eliminat automat din examen, a adaugat Remus Stanciu.

O singura varianta de raspuns

O noutate este ca intrebarile vor avea o singura varianta de raspuns, nu mai multe asa cum a fost pana acum. Numarul de puncte necesare pentru promovarea examenului va ramane ca si pana acum, 22 din 26, iar examenul va putea fi dat atat in limba romana, cat si in celelalte limbi ale tarilor din Uniunea Europeana. Pentru ca sistemul functioneaza in judetele Prahova si Constanta si in judetul nostru viitorii soferi vor fi examinati pe calculator. De la sfarsitul lunii iulie, Ministerul Internelor si Reformei Administrative a repartizat sase calculatoare, iar in ceea ce priveste spatiul, aceasta problema va fi rezolvata cat de curand.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »