Soferii, controlati de comisari in rosu

Magazin Salajean 13 iulie 2010 0

Soferii, controlati de comisari in rosu

Comisarii Garzii Financiare Salaj vor primi in curand uniforme rosii, care ii vor face mai vizibili in timp ce se afla in controale pe drumurile publice. Inca nu ni s-au dat uniformele. In urma cu circa zece zile ni s-au luat masurile si urmeaza sa primim noul echipament pentru toti cei 14 comisari pe care ii avem la sectia Salaj. Este o masura foarte buna, mai ales in conditiile in care ultima uniforma de serviciu am primit-o in urma cu circa doi ani. Gratie noilor tinute, soferii ne vor putea observa mai usor in trafic, ne-a declarat Petru Pop, seful institutiei judetene.

Prevederea a fost cuprinsa in OUG 54/2010 privind unele masuri de combatere a evaziunii fiscale. Actul normativ amintit da puteri sporite comisarilor Garzii si angajatilor Vamii in lupta impotriva evaziunii, carora li se da mana libera sa opreasca participantii la trafic pentru a le verifica autovehiculele. La randul lor, soferii au obligatia de a se conforma semnalelor. Functionarii din cadrul ANAF, care in scopul exercitarii atributiilor de control specifice efectueaza semnale de oprire pentru conducatorii autovehiculelor, sunt obligati sa poarte uniforma cu inscrisuri si insemne distinctive si mijloace de protectie fluorescent-reflectorizante pe fond de culoare rosie, stabilite prin hotarare a guvernului, se mentioneaza in ordonanta.

In ceea ce priveste autovehiculele ANAF cu care organele de control vor sa opreasca masinile in trafic, acestea trebuie sa fie inscriptionate vizibil cu denumirea si sigla institutiei din care fac parte si pot avea dispozitive luminoase cu mesaje variabile.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »