Sofere Ghita, nu te-astept deseara la portita!

Magazin Salajean 3 decembrie 2008 0

Sofere Ghita, nu te-astept deseara la portita!

Exista salajeni fericiti, salajeni nefericiti si salajeni ghinionisti. Locuiesc prin sate, iar casele lor sunt amplasate la doar doi, trei metri de carosabil, in cele mai periculoase curbe. Iar ghinionul lor se trage tocmai de la acest amplasament al gospodariilor: in mod repetat, se trezesc cu tiruri in plina casa, in garduri sau rasturnate peste portile ograzilor. Cum despagubirile vin cu taraita, iar la tara oamenii nu iau prea mult in considerare incheierea unei polite de asigurare, si se orienteaza spre acoperirea altor cheltuieli, aceste familii ghinioniste a trebuit sa-si refaca tot ce a fost distrus din propriii bani.

Unul din satele unde oamenii trag ponoasele dupa ce s-au trezit cu tiruri in gospodarie este Sinmihaiu Almasului. Familia Cosma sta pe la mijlocul satului, iar casa este asezata la doar cativa metri de sosea. Cum traficul greu aproape ca s-a triplat in ultimii ani, in Salaj, familia s-a trezit cu autovehicule in gospodarie de doua ori in ultimii 2 ani, in cel din urma caz fiindu-i distrusa casa, masina, gardul si jumatate din curte. In acest an, in primavara, oamenii s-au pomenit, la ora 4 dimineata, cu un tir in casa. Din cauza vitezei prea mari, soferul nu a reusit sa ia curba si a scapat masina direct in zidul casei, distrugand tot ce intalnea, de la pereti si mobila, pana la masina familiei, parcata in curte. Din gard si poarta nu a ramas nimic. Dezastrul a fost atat de mare, si accidentul atat de urat, incat gospodarii s-au bucurat ca macar au scapat cu viata.

Greutatile au inceput cand a trebuit sa refaca tot ce a fost distrus, intrucat bani sa se mute nu au. Cum gospodaria nu era asigurata, iar suma primita drept despagubire este foarte mica, familia Cosma a trebuit sa isi ia de la gura ca sa isi repare, in prag de iarna, singura locuinta pe care o au.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »