Societatile comerciale, atentionate sa-si mature zapada din curte

Magazin Salajean 18 decembrie 2009 0

Societatile comerciale, atentionate sa-si mature zapada din curte Zapada a acoperit ieri dimineata, cu totul, trotuarele orasului. In acest sens, Politia Comunitara (PC) Zalau vine cu atentionari pentru agentii comerciali, sa-si faca singuri curat in fata sediului unitatii. Conform prevederilor H.C.L 170/2007, constituie contraventie nematurarea zapezii sau a ghetii de pe trotuare sau rigole, din fata imobilelor, imediat dupa depunere.

Astfel, agentii comunitari atrag atentia tuturor agentilor comerciali cu privire la respectarea acestui aspect, in caz contrar asupra acestora se vor lua masuri de sanctionare, ne-a comunicat Lucian Trif, purtator de cuvant al PC Zalau.

De asemenea, agentii comunitari au actionat si pentru mentinerea ordinii si linistii publice, pastrarea curateniei, identificarea persoanelor care parcheaza autovehiculele in alte locuri decat cele special amenajate, combaterea actelor de cersetorie, dar si pentru depistarea si identificarea persoanelor care desfasoara activitati de comert stradal fara indeplinirea formelor legale.

Astfel ca, in perioada 10-17 decembrie, au fost aplicate in total 24 de sanctiuni contraventionale, dintre care 15 cu amenda si noua cu avertisment. Valoarea totala a amenzilor a insumat 2.180 de lei.

In urmatoarea perioada, agentii PC vor continua actiunile de prevenire si combatere a actelor de cersetorie pe raza municipiului Zalau, prin supravegherea zonelor magazinelor alimentare: Kaufland, Unicarm, Penny Market, Carefour, Mall Center, precum si Piata Astralis, Piata Centrala si Piata Dumbrava Nord. Se vor intensifica patrularile in zona Autogarii si zona Bradet pentru a preintampina aparitia persoanelor care apeleaza fara drept la mila publicului, fiind persoane apte de munca.

Totodata, vor fi supravegheate si locurile in care se comercializeaza brazi sau ornamente, si se va actiona pentru prevenirea comercializarii obiectelor pirotehnice – artificii, petarde, fumigene etc.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »