Societatea Citadin oferă zălăuanilor servicii cu o mână, dar ia bani cu două

Magazin Salajean 27 mai 2011 0

Societatea Citadin oferă zălăuanilor servicii cu o mână, dar ia bani cu două

Consilierii locali ai Zalăului au aprobat, ieri, în şedinţă ordinară, majorarea unora din tarifele practicate de SC Citadin SRL, în timp ce altele au fost reduse. Spre exemplu, se percep mai puţini bani pentru măturatul stradal, pentru curăţatul rigolelor sau pentru curăţatul manual al zăpezii, dar se percep bani pentru tăierea lăstarilor lacomi şi pentru distrugerea agenţilor dăunători. De asemenea, au fost aprobate tarife diferite pentru capturarea câinilor sănătoşi şi a celor bolnavi de pe domeniul public: în timp ce capturarea unui exemplar sănătos costă 351,44 lei, prinderea unui câine bolnav nu înseamnă decât 269,30 lei. Consilierul PDL, Iulian Margin, a remarcat că nu observă diferenţe între modul de capturare a unui câine comunitar sănătos şi capturarea unuia bolnav, dar reprezentanţii SC Citadin SRL au susţinut că, de fapt, suma necesară deparazitării, vaccinării şi hrănirii unui exemplar sănătos este mai mare decât costul eutanasierii unui patruped bolnav.

“Având în vedere constrângerile bugetare din acest an, s-a trecut la o reverificare a tuturor elementelor care intră în calculul tarifelor. Astfel, Comisia de Verificare şi Evaluare a Tarifelor din cadrul Primăriei Municipiului Zalău a reuşit determinarea reducerii majorităţii tarifelor practicate de către SC Citadin Zalău SRL pentru lucrările de reparaţii, întreţinere spaţii verzi, salubrizare”, a explicat Radu Nistorescu, administrator public al Municipiului Zalău.

Acesta a avut o explicaţie şi pentru creşterea cu 15 procente a salariilor încasate de angajaţii SC Citadin SRL. “În privinţa salariilor fac următoarea precizare – deoarece majoritatea angajaţilor aveau salarii sub nivelul salariului minim/economie, conducerea Citadin a solicitat, iar Adunarea Generală a Acţionarilor a aprobat o creştere salarială de 15 la sută”, a spus Radu Nistorescu.

Cum singurii care nu au votat proiectul de hotărâre au fost consilierii PDL, proiectul a primit undă verde, în ciuda faptului că prezenţa SC Citadin nu se face simţită în municipiul sălăjean. Reamintim aici acţiunile de deszăpezire întreprinse şi nu prea iarna trecută, când străzi întregi, împreună cu unicul bulevard din oraş rămâneau înzăpezite zile în şir. În prezent, praful de pe domeniul public este greu de suportat, iar faptul că în anumite zone se desfăşoară lucrări la reţelele de utilităţi nu este o scuză. Dat fiind că ne aflăm în plin secol XXI, cu siguranţă pot fi luate măsuri ca disconfortul creat cetăţenilor să fie redus, modele existând suficiente în ţările vestice.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »