Societate de asigurari

Magazin Salajean 24 mai 2007 0

Aproape 40 de agenti economici au fost luati la control de catre inspectorii din cadrul Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Salaj, in cursul saptamanii trecute.

Aurora Sabou, directorul executiv al institutiei, a declarat ca din cele 38 de societati verificate, 35 au incalcat legislatia in domeniul protectiei consumatorilor. Valoarea sanctiunilor contraventionale aplicate pentru neregulile constatate a fost de 3.000 lei. In perioada analizata au mai fost solutionate si cercetate cinci reclamatii venite din partea consumatorilor. Majoritatea reclamatiilor au facut referire la produsele de folosinta indelungata defecte in perioada de garantie. In urma cercetarii, s-a dovedit ca trei dintre aceste reclamatii au fost intemeiate, operatorii economici fiind obligati sa remedieze deficientele sau sa inlocuiasca produsele, a adaugat Sabou.

A cincea reclamatie cercetata si solutionata a vizat o societate de asigurari care nu a platit toate lucrarile de reparatii din devizul de lucrari care fusese initial acceptat de firma cu pricina.

Consumatorul a ridicat masina de la reparat fara sa fie informat ca trebuie sa plateasca si el o parte din lucrari. Reclamatia s-a dovedit a fi intemeiata, iar societatea a fost obligata sa accepte la plata tot devizul de lucrari, a conchis seful OJPC Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »