Soc: Minorul din Pausa, mort din cauza loviturilor primite

Magazin Salajean 5 mai 2010 0

Soc: Minorul din Pausa, mort din cauza loviturilor primiteBaiatul de 15 ani, din Pausa, care a decedat in noaptea de Paste dupa ce a fost implicat intr-o altercatie cu un alt tanar, langa discoteca din Brusturi, a murit din cauza loviturii pe care a primit-o in zona capului. Aceasta este concluzia la care au ajuns medicii legisti din cadrul Institutului de Medicina Legala (IML) Cluj, la efectuarea celei de-a doua necropsii, pe care parintii celui stins din viata au solicitat-o, nemultumiti fiind de faptul ca, prima autopsie a aratat drept cauza a decesului o pneumonie severa.

Am fost ieri (luni, n.r.) la IML Cluj si acolo am aflat rezultatul celei de-a doua autopsii, pe care l-am asteptat trei saptamani. Noi am sustinut din start ca baiatul nostru nu a murit din cauza pneumoniei, ci din cauza pumnilor pe care i-a primit cand a plecat de la discoteca, ne-a declarat Zamfir Simoc, tatal adolescentului decedat. Acesta a spus ca vrea neaparat sa se faca dreptate si ca acela care se face vinovat de moartea fiului sau, sa plateasca.

Potrivit sursei citate, rezultatul primei autopsii nu va fi luat in considerare de procurorii salajeni care cerceteaza cazul. Medicul care a dat rezultatul primei autopsii va raspunde pentru stampila pusa pe actul respectiv, a mai spus Zamfir Simoc.

Rezultatul oficial trebuie sa ajunga in cursul acestei zile (miercuri, n.r.) la procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj, acestia urmand sa tina seama de el in continuare.

Reamintim ca baiatul de 15 ani, din localitatea Pausa, a fost in noaptea de 4 spre 5 aprilie la discoteca din Brusturi, impreuna cu fratele sau, iar cand au vrut sa plece catre casa, a intrat in conflict cu un alt tanar de 18 ani, din Jac, ce i-a dat un pumn care l-a trantit la pamant. A doua zi, baiatul de 15 ani s-a dus, impreuna cu tatal sau, la locuinta tanarului de 18 ani, care si-a cerut scuze pentru cele intamplate, dupa care s-au despartit in conditii amiabile.

Insa, in noaptea aceleiasi zile, minorul s-a prezentat la Unitatea de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului de Urgenta Zalau, unde medicii i-au pus diagnosticul de traumatism cranio-cerebral grav acut inchis si hemoragie subarahnoidiala post traumatica. Ulterior, acesta a fost transportat la Clinica de Neurochirurgie Cluj-Napoca, unde medicii i-au adaugat la diagnostic si afectiunea de edem cerebral masiv.

Dupa trei zile petrecute pe patul de spital, in data de 11 aprilie, tanarul s-a stins din viata. Medicii au anuntat organele de urmarire penala despre decesul acestuia, in dupa-amiaza aceleiasi zile, fiind dispusa inceperea urmaririi penale fata de C.L.G, de 18 ani, din Jac, pentru savarsirea infractiunilor de lovituri cauzatoare de moarte, iar doua ore mai tarziu, si masura de retinere pentru 24 de ore a acestuia.

Prima autopsie realizata de medicii de la IML Cluj a stabilit ca moartea tanarului a fost violenta, cauzata de o pneumonie severa, si nu in urma vreunei lovituri, astfel ca tanarul din Jac a fost scos de sub acuzatia de aplicarea loviturilor cauzatoare de moarte. Parintii nu au acceptat insa acest rezultat, si au solicitat o a doua autopsie, al carei rezultat, asteptat de trei saptamani, le-a fost adus la cunostinta acum doua zile. Vom reveni cu amanunte in acest caz.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »