Soarta grevei generale se decide azi

Magazin Salajean 4 mai 2010 0

Soarta grevei generale se decide aziCirca 1.000 de functionari publici din judet se pregatesc sa intre in greva generala, incepand de maine, 5 mai, ne-a declarat Gheorghe Morar, presedintele Sindicatului Civitas. Este vorba despre lucratori din Primaria Zalau, primariile din Simleu Silvaniei, Jibou si Cehu Silvaniei, angajatii Politiei Comunitare Zalau, ai Muzeului Judetean de Istorie si Arta si ai Directiei de Administrare a Domeniului Public, salariati ai Consiliului Judetean Salaj, precum si functionari din 14 administratii de comune.

Sindicalistii afiliati la Civitas Zalau au decis sa organizeze o greva generala ceva mai aparte si anume una care sa nu se intinda decat pe durata unei zile. In celelalte institutii implicate, greva va fi cu durata nedeterminata.

Functionarii din administratia publica sunt nemultumiti de reducerea drastica a veniturilor si de nerespectarea de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, prin agentiile judetene de prestatii sociale, si de catre Ministerul Finantelor Publice a actelor normative privind reincadrarea personalului bugetar din administratia publica locala prin neluarea in considerare a contractelor/acordurilor colective de munca legal incheiate, a hotararilor judecatoresti definitive si irevocabile care statueaza legalitatea drepturilor prevazute in aceste conventii si a actelor administrative specifice autoritatilor locale.

Pe perioada grevei generale, pe fiecare usa de acces in institutii va fi postat un anunt despre greva si motivele declansarii ei. In instutiile vizate vor avea acces doar reprezentantii mass-media si se vor emite doar acte privind inregistrarea deceselor.

Sindicalistii ar putea renunta, insa, la greva daca astazi, in cadrul ultimelor discutii pe care reprezentantii Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie le vor purta cu reprezentantii Guvernului, acestia din urma vor veni cu solutii la nemultumirile protestatarilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »