Soarele ar putea face lumina in Spitalul Judetean de Urgenta

Magazin Salajean 27 aprilie 2010 0

Soarele ar putea face lumina in Spitalul Judetean de Urgenta

Administratia judetului vrea sa promoveze un proiect in valoare de aproape 53 milioane de lei, ce vizeaza infiintarea unui camp fotovoltaic, pe o suprafata de 6 hectare, in localitatea Moigrad-Porolissum. In acest sens, consilierii judeteni au aprobat in sedinta de ieri devizul general si indicatorii tehnico-economici pentru studiul de fezabilitate aferent, cheltuielile ce urmeaza sa fie suportate de la bugetul judetului apropiindu-se de 2 milioane de lei.

Prin proiectul amintit, Consiliul Judetean (CJ) Salaj intentioneaza realizarea de noi capacitati de productie a energiei electrice, instalatia propusa urmand a avea o putere instalata de aproximativ 2,25 MV. Energia produsa prin intermediul panourilor solare ar urma sa acopere necesarul CJ, al institutiilor subordonate, precum si al Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, ale caror facturi la curent totalizeaza aproape un milion de lei pe an.

Tot in sedinta de ieri, consilierii si-au dat acordul in privinta devizului general si a indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea drumului judetean Romanasi-Creaca-Jibou-Benesat si pentru asfaltarea drumului Bobota-Zalnoc-Camar-DJ 109P. Valoarea primei investitii se ridica la 102,6 milioane de lei, din care contributia judetului ajunge la 1,7 milioane de lei.

Aplicatia de finantare a fost depusa la Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest, in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013 si se afla, in aceasta perioada, in faza de precontractare. In ceea ce priveste asfaltarea celui de-al doilea segment de drum, valoarea proiectului este estimata la 12,4 milioane de lei.

Consilierul PDL Ioan Abrudan a ridicat problema scolii postliceale sanitare de stat, care, pentru ca nu detine un spatiu propriu, este nevoita sa-si desfasoare activitatea didactica in diverse locatii inchiriate. In acest context, Abrudan a solicitat CJ Salaj identificarea unor solutii legale prin care ar putea fi rezolvata problema unitatii de invatamant.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »