Situatiile financiare anuale se depun numai la Fisc

Magazin Salajean 19 ianuarie 2011 0

Situatiile financiare anuale se depun numai la Fisc

Cele peste 5.000 de societati comerciale salajene trebuie sa depuna numai la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice, in conditiile prevazute de Legea contabilitatii, situatiile financiare anuale, raportul lor, raportul cenzorilor sau raportul auditorilor financiari, dupa caz. Ministerul Finantelor Publice va transmite, electronic, la Oficiul National al Registrului Comertului copii de pe situatiile financiare anuale si, dupa caz, situatiile financiare anuale consolidate, raportul si, dupa caz, raportul consolidat al consiliului de administratie, respectiv al directoratului, raportul cenzorilor sau raportul auditorilor financiari, precum si indicatorii economico-financiari necesari efectuarii publicitatii legale.

Formatul electronic al situatiilor financiare si programul de verificare cu documentatia de utilizare aferenta se obtin prin folosirea programului de asistenta elaborat de Ministerul Finantelor Publice. Programul de asistenta este pus la dispozitie gratuit de unitatile teritoriale ale ministerului sau poate fi descarcat de la adresa de internet www.mfinante.ro.

Termenul pentru depunerea situatiilor financiare anuale este impus de prevederile legale in vigoare, in functie de forma de organizare a fiecarui comerciant.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »