Site-ul Primariei Sarmasag, exclusiv pentru maghiari

Magazin Salajean 16 august 2010 0

Site-ul Primariei Sarmasag, exclusiv pentru maghiari

Persoanele care vor sa acceseze site-ul oficial al Primariei Sarmasag – www.sarmasag.ro – trebuie sa aiba limba maghiara la degetul mic. Asta daca vor sa inteleaga o boaba din informatiile postate acolo. In caz contrar, nu le ramane decat sa admire imaginile cu diverse obiective din comuna. Este recomandat sa evitati acest site si daca nu aveti instalat pe computer un antivirus performant, va puteti alege cu musafiri nepoftiti.

Contactat pentru a explica situatia, primarul comunei Sarmasag, Dombi Attila, arunca pisica moarta in curtea fostului primar, care ar fi comandat crearea paginii de Internet in limba maghiara. Daca este sa ne luam dupa spusele lui Dombi, inseamna ca site-ul dateaza de prin 2007. Interesant este ca, din 2008, cand a fost ales sef peste administratia locala a Sarmasagului, primarul nu a gasit nici timpul, nici fondurile necesare pentru solutionarea deficientei. Nu ca s-ar fi spetit pentru asta.

Actualul edil ne-a asigurat, insa, ca neregula va fi remediata in curand: Vom contacta o firma specializata care sa ne realizeze site-ul, cu informatii atat in limba romana, cat si in maghiara. Nu va pot spune cu exactitate cand va fi finalizat proiectul.

Potrivit datelor furnizate de catre Directia Judeteana de Statistica Salaj, la ultimul recensamant, respectiv cel realizat in 2002, populatia comunei Sarmasag numara 6.547 de persoane, dintre care 79 la suta sunt cetateni de etnie maghiara, aproape 18 procente au etnie romana, iar diferenta este reprezentata de alte etnii. Altfel spus, aproape 1.200 de romani sfidati de conducerea comunei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »