Sistemul de termoficare al Zalaului va fi modernizat

Magazin Salajean 6 martie 2007 0

Sistemul de termoficare al Zalaului va fi modernizat

Radu Capilnasiu, primarul municipiului Zalau, a participat saptamana trecuta la Conferinta Nationala privind strategia de termoficare. Doar 10 municipii din Romania au strategii si studii pentru reabilitarea si modernizarea sistemului de termoficare. Doar acele orase care au elaborat astfel de strategii si studii pot obtine finantari de la bugetul de stat pentru reabilitarea sistemelor de termoficare, a declarat edilul.

In ceea ce priveste fondurile primite, Capilnasiu a afirmat ca, in baza studiilor si strategiei depuse, Guvernul Romaniei a alocat deja prima transa de bani, respectiv 3,5 milioane RON, urmand ca pe parcursul anului sa se mai primeasca si alte fonduri.

Totodata, primarul a specificat ca investitiile realizate in sistemul de termoficare in anul 2005 si 2006, prin finantari guvernamentale, au dus la cresterea eficientei sistemului, luna ianuarie a acestui an fiind prima fara pierderi a Uzinii Electrice Zalau. Strategia municipiului prevede nu numai modernizarea sursei de energie si a retelelor de distributie, ci si viabilitatea consumului energetic prin reabilitarea termica a locuintelor.

Biroul de presa al Primariei Zalau informeaza ca in cadrul acestei intalniri au fost prezentate sursele de finantare nerambursabile si cerintele pentru obtinerea de fonduri in vederea modernizarii sistemului de termoficare.

Viorel Marian, directorul Uzinei Electrica Zalau, a declarat ca in momentul de fata sunt 1.500 de consumatori de energie termica. Furnizarea agentului termic se va face in functie de conditiile meteo. In alti ani am furnizat caldura pana in data de 20 aprilie, a conchis directorul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »