Sistemul de eliberare a pasapoartelor electronice, inaugurat luna viitoare

Magazin Salajean 16 octombrie 2009 0

Sistemul de eliberare a pasapoartelor electronice, inaugurat luna viitoareServiciul Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple (SPCEEPS) Salaj urmeaza sa inaugureze, la inceputul lunii viitoare, procedura de emitere a celor doua noi tipuri de pasapoarte, respectiv pasaportul simplu electronic si pasaportul simplu temporar.

Despre pasaportul electronic, se poate mentiona ca aduce ca element de noutate mediul de stocare electronic, care are toate elementele pasaportului anterior. In plus, pasapostul electronic va cuprinde imaginea faciala si impresiunile digitale pentru doua degete pereche. Datele implementate in cip sunt folosite intr-un singur scop, si anume acela de verificare a autenticitatii documentului si pentru identificarea persoanei. Valabilitatea pasaportului electronic este de 3 ani pentru copiii de pana la 6 ani. De la aceasta varsta, valabilitatea pasaportului este de 5 ani.

Pe de alta parte, pretul unui pasaport electronic se va ridica la suma de 262 de lei. Plata se va putea face la CEC, BCR sau, mai simplu, la ghiseul de Trezorerie din cadrul Institutiei Prefectului Judetului Salaj.

Termenul de eliberare a pasaportului electronic este de maxim 30 de zile, iar al pasaportului simplu temporar, de maximum trei zile lucratoare. De subliniat faptul ca pasaportul simplu temporar nu contine date biometrice si are valabilitatea de un an. Pasaportul electronic are 50 de elemente de siguranta, fata de cel anterior care avea 32 de astfel de elemente, fiind mai greu de falsificat.

La aceasta data, in Salaj, SPCEEPS elibereaza, saptamanal, intre 150 si 200 se pasapoarte, dintre care circa o treime sunt acordate in regim de urgenta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »