Sistemul de canalizare din Boghis, gata pana in decembrie

Magazin Salajean 11 noiembrie 2010 0

Sistemul de canalizare din Boghis, gata pana in decembrie

Lucrarile de introducere a retelei de canalizare in satele Boghis si Bozies ar putea fi incheiate pana la finele acestui an, dupa ce Guvernul a alocat comunei 544.000 de lei. Startul investitiei, ce prevede atat implementarea sistemului de canalizare apa menajera pe o lungime de 6,6 kilometri, cat si realizarea unei statii de epurare, a fost dat in 2007, insa din cauza fondurilor insuficiente, lucrarile au fost sistate pe o perioada de un an, ne-a declarat Ida Marina Magdolna, primarul de Boghis. Asa se face ca termenul initial de finalizare – decembrie 2009 – a fost decalat cu un an.

Constructorul – OMS Ungaria – a executat, pana acum, mai mult de 90 la suta din investitie. Proiectul, in valoare de 3,3 milioane de lei, a fost castigat in baza Ordonantei nr. 7/2006 privind modernizarea infrastructurii din spatiul rural. Ultima transa, in valoare de peste o jumatate de milion de lei, va acoperi aproape integral lucrarile ce mai trebuie executate. Ar mai fi nevoie de circa 20.000 de lei, bani pe care, daca nu ii vom primi intr-o viitoare alocare de la Guvern, vom incerca sa-i asiguram din economiile realizate la bugetul local, a precizat edilul.

Potrivit spuselor sale, dupa incheierea lucrarilor, aproape jumatate dintre gospodariile existente in Boghis si Bozies vor putea fi racordate la sistemul de canalizare.

Autoritatile locale au, insa, in plan ca toti locuitorii comunei sa fie bransati la reteaua publica, motiv pentru care au depus o cerere de finantare in cadrul Programului vizand protectia resurselor de apa, sisteme integrate de alimentare cu apa, statii de tratare, canalizare si statii de epurare. Prin acest proiect, in valoare de 4 milioane de lei, vrem sa extindem reteaua de apa si canal in intreaga comuna, a mai spus Ida Marina Magdolna.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »