Sistemul de alimentare cu apa din Salaj si Cluj a inghitit aproape 7 milioane de euro

Magazin Salajean 15 februarie 2008 0

Sistemul de alimentare cu apa din Salaj si Cluj a inghitit aproape 7 milioane de euroPrefectul judetului Salaj, Andrei Todea, a participat ieri la festivitatea de inchidere a Proiectului Reabilitarea sistemului de alimentare cu apa in localitatile urbane din bazinul Somes – Tisa, judetele Cluj – Salaj, realizat in cadrul Programului de coeziune sociala si economica PHARE 2002 – SAMTID.

In cadrul reuniunii a fost prezentat Programul SAMTID in judetul Salaj – realizari si perspective, fiind purtate totodata o serie de discutii intre participanti pe marginea proiectului derulat in Salaj. Programul SAMTID – derulat in cele 4 orase salajene, precum si in trei orase din judetul Cluj – a fost finantat din fonduri europene, costul total al investitiei fiind de peste 6,7 milioane de euro. Principalele obiective ale investitiei au constat in: reducerea pierderilor inregistrate la nivelul retelelor de alimentare cu apa, care depaseau in unele cazuri 70 la suta; imbunatatirea calitatii apei, reducerea numarului de interventii si, implicit, a opririlor accidentale; scaderea costurilor cu materiale; alimentarea continua cu apa a consumatorilor din Jibou si Cehu Silvaniei; reducerea riscurilor de alunecari de teren; cresterea eficientei in gestionarea resurselor de apa; contorizarea apei potabile distribuite samd.

SAMTID este un program pilot, derulat la nivel national, in care au fost cuprinse localitati din judetele Alba, Botosani, Cluj, Hunedoara si Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »