Sisteme de supraveghere a circulatiei, amplasate intre Zalau si Cluj

Magazin Salajean 13 martie 2008 0

Sisteme de supraveghere a circulatiei, amplasate intre Zalau si Cluj Sisteme de supraveghere a circulatiei vor fi amplasate pe drumul european E81, intre Zalau si Cluj, Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Salaj dorind prin aceasta sa reduca incidentele rutiere de pe respectivul traseu. Seful IPJ Salaj, Iosif Ghiurca, ne-a declarat ca sistemele de supraveghere vor functiona dupa modelul celor instalate pe DN1.

Pe drumul european E81 sunt numeroase incidente rutiere, iar cauza lor principala este viteza. Dorim montarea unor sisteme de monitorizare a circulatiei pe acest drum, principalul scop al masurii fiind acela de a determina conducatorii auto sa reduca viteza. Sistemele de monitorizare vor functiona similar cu cele instalate pe DN1, adica va fi inregistrata viteza autovehiculelor si numarul de inmatriculare, iar proprietarii vor primi instiintarea de plata a amenzii la domiciliu, a spus seful IPJ Salaj.

Potrivit sursei citate, pe langa drumul Zalau – Cluj, nu este uitata nici ruta Zalau – Satu Mare, si aceasta fiind una pe care conducatorii auto uita de limita legala de viteza. Printre comunele selectate pentru a gazdui sistemele de supraveghere video se numara Zimbor, Ileanda si Almas, dar vor mai fi avute in vedere si alte unitati teritorial-administrative din judet, in special unde drumul e fara curbe, iar soferii au tendinta de a creste viteza.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »