Sisteme de avertizare sonora in Valcau de Jos

Magazin Salajean 1 august 2007 0

Autoritatile locale din Valcau de Jos se pregatesc sa doteze localitatile apartinatoare cu sisteme de avertizare – alarmare sonora, necesare in situatii de urgenta. Primarul Ionel Rosan ne-a declarat ca proiectul este unul care se va implementa la nivelul tuturor comunelor care fac parte din Asociatia Comunelor de pe Valea Barcaului, fiind accesat prin programul Fondul de Modernizare pentru Dezvoltarea Administratiei la Nivel Local. Finantarea este asigurata prin PHARE 2005 – 2006.

De asemenea, ca urmare a unei hotarari luate de Adunarea Generala a Asociatiei de Comune de pe Valea Barcaului la sfarsitul saptamanii trecute, Primaria Valcau de Jos va cofinanta proiectul Instrumente, institutii si strategii pentru dezvoltarea Microregiunii Valea Barcaului – judetul Salaj , prin care se urmareste, printre altele, intocmirea unui Plan de Dezvoltare pentru fiecare comuna care participa.

Plafonul maxim care poate fi accesat pentru aceste proiecte este de 100.000 de euro, dar Asociatia de Comune a decis solicitarea sumei de 90.000 de euro pentru fiecare comuna, urmand ca aportul din bugetul local sa se ridice la 10 la suta din investitie.

Drum bun intre Valcau si Marin

Pentru ca lucrarile de modernizare a drumului ce leaga Valcau de Jos de Marin au fost finalizate cu aproape doua saptamani in urma, autoritatile administratiei locale din comunele Valcau de Jos si Crasna se pregatesc sa faca receptia oficiala. Primarul primei comune amintite, Ionel Rosan, ne-a declarat ca in ultimele zile s-a intrunit echipa tehnica ce a analizat calitatea lucrarii, declarandu-se multumita de rezultat. Acum cei ce merg pe ruta Valcau – Marin au la dispozitie 4 kilometri de drum asfaltat, pentru realizarea caruia au fost investiti 600.000 de lei, ne-a spus Ionel Rosan. Potrivit sursei citate, banii au fost primiti de la Guvern, investitia fiind demarata in primavara acestui an.

Caminele culturale – reabilitate

Primarul Rosan ne-a mai declarat ca alti 60.000 de lei au fost folositi pentru reabilitarea caminului cultural din Valcau de Jos, suma fiind asigurata din bugetul local. Au fost executate lucrari de inlocuire a pardoselii, au fost refacute grupurile sanitare si a fost tencuita cladirea, ne-a declarat edilul. Acesta a mai spus ca in prezent se desfasoara lucrari de reabilitare si la caminele culturale din localitatile Lazuri si Subcetate, pentru fiecare din aceste doua imobile fiind prevazuta de la bugetul local suma de 200.000 de lei.

In plus, dat fiind ca Guvernul a dat posibilitatea autoritatilor locale de a accesa fonduri pentru continuarea investitiilor incepute in anii trecuti la caminele culturale din sate, Primaria Valcau de Jos va depune un astfel de proiect in aceste zile, solicitand 200.000 de lei pentru finalizarea lucrarile de modernizare a caminului din Valcau de Sus.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »