Sinucigasi, aurolaci si betivi la Urgenta

Magazin Salajean 22 august 2007 0

Sinucigasi, aurolaci si betivi la Urgenta

Medicii de la Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) a Spitalului Judetean Salaj – Zalau au avut, la sfarsitul saptamanii trecute, mai multe batai de cap decat in mod normal. Potrivit unui comunicat de presa, in week-end a ajuns sub ingrijiri medicale o persoana care a consumat aurolac si altele doua care au incercat sa se sinucida. In prima dintre situatii, petrecuta sambata, a fost vorba despre un salajean de 28 de ani, care, in urma consumului de aurolac, a necesitat interventii medicale de doua ori in decurs de sase ore.

Tot sambata, la UPU a fost adusa o persoana de 28 de ani, diagnosticata cu stare psihopatologica ce a dus la o tentativa de suicid. Pentru a preveni repetarea cazului, a fost dispusa internarea la Sectia de Psihiatrie. Cea de-a doua tentativa de suicid a fost inregistrata duminica, de data aceasta la o persoana de 37 de ani. In urma ingrijirilor medicale, persoana a fost salvata. In acelasi context al autovatamarilor, zece salajeni au ajuns la Urgenta in stare de ebrietate, iar altii opt din cauza politraumatismelor prin agresiune.

Un alt caz deosebit adus la UPU in week-end a fost cel al unui copil de 3 ani, diagnosticat cu plaga minima prin muscatura unui caine. Intrucat animalul era nevaccinat, copilul a fost trimis pentru investigatii suplimentare la Sectia Contagioase.

Restul cazurilor prezentate in cele trei zile de sfarsit de saptamana la Urgenta au fost, in majoritate (83), plagi, fracturi, entorse si contuzii. Alte 15 persoane au necesitat ingrijiri medicale din cauza hipertensiunii arteriale, iar 19 – din cauza unor afectiuni ale aparatului digestiv.

Numarul salajenilor internati in week-end este de 92, dintr-un total de 307 cazuri tratate de cadrele medicale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »