Sindicatul Pensionarilor Salaj, al treilea loc pe tara la colectarea cotizatiilor

Magazin Salajean 25 noiembrie 2010 0

Sindicatul Pensionarilor Salaj, al treilea loc pe tara la colectarea cotizatiilor

Sindicatul Liber al Pensionarilor Salaj a strans, anul acesta, din cotizatiile membrilor, suma de doar 2.500 de lei, reprezentand putin peste 17 la suta fata de suma care trebuia platita de membri. Cu toate acestea, organizatia salajeana se situeaza pe locul al treilea pe tara la incasari. Rezultatul a fost prezentat ieri in cadrul sedintei plenare ordinare pe semestrul al doilea al sindicatului, intalnire la care au participat, alaturi de conducerea si membrii organizatiei, autoritatile judetene si vicepresedintele Federatiei Pensionarilor din Romania, Marin Iancu, care a laudat activitatea sindicatului.

Presedintele Sindicatului Liber al Pensionarilor (SLP) Salaj, Ilie Gorgan, a prezentat in deschiderea sedintei aspectele ce vizeaza activitatea sindicatului: masurile organizatorice, raportul sinteza al conducerii organizatiei sindicale, obiectivele propuse pentru anul viitor, informarea privind exacutia preliminara a bugetului de venituri si cheltuieli si a bugetului pe 2011, precum si o informare a Comisiei de Cenzori a sindicatului.

Printre cele mentionate, liderul sindical Gorgan a tinut sa precizeze ca anul acesta a fost cel mai slab in privinta incasarii cotizatiilor de la membrii sindicali. In cursul acestui an, am colectat din cotizatiile membrilor suma de 12.500 de lei, mai putin de 50 la suta fata de ceea ce ne-am propus. Conform reglementarilor stabilite la nivelul federatiei, 20 la suta din suma cotizata trebuie virata Consiliului Federatiei din care facem parte. SLP Salaj se situeaza pe locul trei pe tara la plata acestei cotizatii. Fiecare membru sindical trebuie sa stie ca noi, sindicatele, luptam pentru apararea drepturilor lor, iar aceasta cotizatie nu reprezinta un venit doar pentru noi ci pentru toti pensionarii, a declarat Ilie Gorgan.

Potrivit acestuia, suma incasata de la membri reprezinta doar 17,4 la suta din suma cu care membrii sindicali ar fi trebuit sa cotizeze. Am realizat ca situatia financiara a pensionarilor apasa tot mai mult pe umerii acestora. Cotizatia reprezinta doar 1 la suta pe an din valoarea pensiei fiecarui membru. Chiar si asa, suma colectata reprezinta doar 17,4 la suta din cat s-a propus. Multi nu au posibilitatea sa-si achite cheltuielile cu intretinerea si masa de zi cu zi, astfel ca intelegem ca in aceste timpuri de criza banii nu ajung, a precizat liderul SLP Salaj. De asemenea, Gorgan pune lipsa achitarii acestei cotizatii si pe faptul ca numarul membrilor sindicatului a scazut de la 19.500 de persoane, cat era la inceputul anului, la 19.000 de membri in prezent.

Referitor la cele prezentate mai sus, vicepresedintele Federatiei Pensionarilor din Romania, Marin Iancu, a tinut sa felicite activitatea si rezultatele SLP Salaj. In conditiile unui an greu, tin sa felicit aceasta organizatie pentru implicarea si rezultatele obtinute. De aceea, fara retinere, afirm ca SLP Salaj este prima dintre organizatiile din tara care se bucura de o consideratie deosebita a realizarilor, a afirmat Marin Iancu.

In cadrul intalnirii au fost prezentate si obiectivele pentru anul viitor ale organizatiei sindicale. Printre acestea se numara intensificarea activitatilor pentru revendicarile pensionarilor (mentinerea punctului de pensie la 45 la suta din salariul mediu brut pe economie, eliminarea obligativitatii de la cooplata in sanatate a pensionarilor cu pensii sub 1.000 de lei, neimpozitarea pensiilor sub 1.000 de lei etc.), dezvoltarea activitatilor recreative, precum si imbunatatirea bugetului.

La sedinta au participat si prefectul Vegh Alexandru, secretarul de stat al judetului Cosmin Vlaicu, directorul Casei de Asigurari de Sanatate Salaj, Claudiu Birsan, directorul Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale Salaj, Matolcsi Elisabeta si alti reprezentanti ai institutiilor publice. Sindicatul Liber al Pensionarilor Salaj este constituit din patru filiale in cele patru orase salajene si alte 30 de filiale la nivelul comunelor din judet.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »